I G R A J T E E E !!!

Kategorija: Općenito Objavljeno: Ponedjeljak, 07 Travanj 2008

Image
Prenosimo jednu vijest sa Hrvatskog rukometnog portala.

PROČITAJTE!!!

 

U čemu je uopće smisao radnji koje se svode na izlazak na rukometni teren i nazočnosti na njemu 60 minuta, ako je najvažnije čekati sirenu koja označava kraj boravljenja na terenu uz najveću brigu da nisi najgori sudionik te igre, te da to obaviš na način koji neće izazvati pretjerani umor ili, ne daj Bože, povredu? Ili,u još boljem slučaju, ako si sretnik pa te trener zamjeni sa nekom drugom osobom iz zapisnika, odnosno popisa prijavljenih, a još se to sve događa na gostujućem terenu, u nekom drugom gradu pa možeš novinarima ili, ako to nekog iz uprave kluba zanima, objasniti gledajući ih u oči, kako je to rezulat domaćinskog suđenja a i suparnik je imao veliki motiv koji je bio svesrdno podržavan ponašanjem domaćina, publike i sl. E, da, pa imali smo i dobrih akcija i dionica ali...ma, ispravit ćemo tu u sljedećem kolu, na domaćem terenu, pred upravom i, doduše, malobrojnom publikom (sram ih bilo što ne dolaze i ne navijaju bučno i iz srca!). SUPER!!! “Plaću dobivam zato što dolazim na posao, a ako netko hoće da i radim, to se mora posebno platiti. I, da se ne zaboravi, molim vas, na pravo na godišnji odmor, božićnicu, uskrsnicu, skraćeno radno vrijeme uoči blagdana“. Joj, što je bilo lijepo u onom socijalističkom samoupravljanju kada je za sve zaposlene uvijek bilo novca za nas radnike!!!

I, sada dođe neko drugo vrijeme, nekakva tranzicija, tržišno ponašanje, vrednovanje po učinku i osposobljenosti za posao koji obavljaš, nekakvi (kad se radi o sportu) kriteriji kod financiranja klubova, pa se još i traži permanentno samoobrazovanje, tečajevi,seminari, pa za skoro sve moraš naći i ljude koje zovu sponzori a koji trebaju dati dio SVOGA novca a moraš ih moliti ili uvjeravati da će taj novac biti potrošen na neko opće dobro!?

Pa,kuda sve to vodi??? I zamislite ako vas još osobe imenovane od ljudi iz saveza stave na spisak neke od državnih selekcija pa morate na vikend(!!!) pripreme, ljetne (u pola ljeta???!!!) pripreme za EP ili SP, pa pripreme ili natjecanje u vrijeme Uskršnjih, Božićnih ili Novogodišnjih blagdana, pa se još i povrijedite (ne treba zazivati vraga ali...).A nitko da se ozbiljno zamisli nad činjenicom da se još u sezoni igra oko 30 ili 35 prvenstvenih i kup utakmica (što je previše,previše je!)!

Jasno je da jasnije ne može biti da se takve gluposti ne prakticiraju kod nas niti u primisli, te da svi oni koji misle drugačije vjerojatno imaju na umu možda ekscese ograničenog dometa i značaja te da to mogu biti samo virusi koji se vrlo lako izoliraju i onesposobe i to na vrlo malom području, bez karantene i sanacije. Zato, igrajte i dalje, grizite do iznemoglosti kako to sportašima i dolikuje i dokazujte i dalje da vam nije svejedno izgubite li ili pobjedite sa 10 ili više ili manje golova razlike!!! Pa ni u odbojci nije jednako vrednovan rezulta od 3:0, 3:1 ili 3:2 u setovima???!!!

A rezultati i nastupi u državnim selekcijama? Svetinja i dalje!!! Nema zasićenosti, čuvanja od povreda zbog dobrih ugovora u (nekim) klubovima, alibija u izbornicima, trenerima, uvjetima, medijima i ostalim neprijateljima rukometa!!!

 

Autor: Tihomir Salajić

Hitovi: 5440

Posebni događaji

          5vecer rukometa

Tražilica

Kontakt

  Mobitel: +38595/868-0006

  Fax: 053/492-455

  OIB: 75686339179

  Matični broj: 1294776

  IBAN: HR9123300031152788357

  rkgospic@gmail.com

 

Rukometni klub "Gospić"
  Budačka 12
  53000 Gospić
  Hrvatska (Croatia)

 

Slike