RK "Gospić" osvojio 2. "Malog medu"

Kategorija: Mali medo Objavljeno: Nedjelja, 15 Veljača 2009
 GALERIJA SLIKA
7 ekipa, fantastične obrane i golovi, medalje i pehari, suze, ljutnja, tuga na jednoj, sreća i veselje na drugoj strani, Morska vila-posebna žželja pobjednika turnira. Jošš vam nije žžao ššto niste doššli?

Cjelodnevi rukometni turnir odigrao se u Gradskoj športskoj dvorani povodom 2. turnira u rukometu za mlađe uzraste "MALI MEDO". Uz ekipe iz Gospića sudjelovali su i gosti iz Zadra i Dramlja (RK Mornar). Susjedi iz Senja, uz sve žželje, nisu uspjeli doći zbog obveza pri odigravanju redovnog kola i njhovoj ligi.

Sve je počelo predstavljanjem najmlađih članova pod vodstvom trenara Nikole Pavelića, te djevojčica pod vodstvom trenera Mate Pavelića, koji su se predstavili rukometnoj publici u Gospiću.

U glavonom dijelu turnira ekipe su bile podijeljene u 2 skupine, igralo se svako sa svakim, te su prve dvije ekipe iz svake grupe iššle u borbu za medalje, u polufinale.

Nakon odigranih utakmica prvoga kola i otvaranja turnira od strane tajnika kluba RK Gospić, Milana Marasa, moglo se naslutili koje će ekipe dominirati turnirom. Tako je i bilo. Polufinale su izborili RK Gospić 1, RK Gospić 2, RK Zadar, te RK Gospić 3. Bilo je to tek zagrijavanje za "prave" utakmice.

Poslije odigranih utakmica u grupama započelo je natjecanje u pucanju ššesteraca (veliki rukomet 7merci, mali rukomet 6erci). Svaki klub je dao 2 para (par= golman i igrač) koji su se po teniskom sustavu sukobljavali s parovima drugih klubova pucajući po 3 ššesterca. Već je u prvom kolu ispalo nekoliko početnih "favorita". Skoro su i kasniji pobjednici, predstavnici ekipe RK Gospić 1, zapeli u prvom kolu, no Mario Delač s 3 uzastopno obranjena šesterca uspjeva preokrenuti negativan rezultat uzrokovan početnom nesigurnošću Marijana Lulića, koji u sljedećim kolima pokazuje svoje znanje, te tako odličnom suradnjim osvajaju 1. mjesto u pucanju 6eraca pobjedivšši u finalu predstavnike RK Gospić 2, Marka Sokolića i Darija Galca. Treće mjesto osvojio je RK Zadar.

Počeli su susreti polufinala. Utakmicu između ekipa RK Gospić 1 i RK Gospić 2 mogli smo, po neizvjesnosti i rezultatskim obratima, nazvati "finalom prije finala". U tijesnoj i uzbudljivoj utakmici zaslužženi pobjednik je mogla biti bilo koja ekipa, no na kraju pobjeda dolazi u ruke RK Gospić 1. U drugom polufinalnom dvoboju susreli su se RK Zadar 1 i RK Gospić 3. Bila je to utakmica u kojoj je pobijedila ekipa RK Gospić 3 predvođena izuzetno raspoložženim golmanom Martinom Kolačevićem koji je doslovno zaključao sve prilaze svome golu te nanizao fantastične obrane na cijelom turniru, a pogotovo na ovoj utakmici, te si time osigurao titulu najboljeg golmana turnira.

ŽŽeleći pokazati da je jednako dobar, golman RK Gospić 2, Ivica Periššić, predvodi svoju ekipu do pobjede u utakmici za 3. mjesto nad ekipom RK Zadar 1 uz nevjerojatne 22 obrane u 15 minuta, koliko je proveo u igri. No, jedna utakmica ne daje prvaka. Bila je to pobjeda koja je maknula sve suze, svu tugu i žžalost sa lica igrača nakon poraza u polufinalu. Veselju nije bilo kraja. Neka, zaslužžili su.

Finale!!!!

Svi se ga očekivali, čekali, išščekivali. Znalo se da je ulog velik, proššli su sve potrebne stepenice, ali ona posljednja je najtežža. Nekoliko centimetara od igrača poslagane medalje, pehari, svi se vide na 1. mjestu, nitko nije ni pomislio da bi mogo biti drugi. Počela je utakmica između ekipa RK Gospić 1 trenera Vanje Antića i RK Gospić 3 trenara Marijana Jelića. Neočekivano rano RK Gospić 1 stvara prednost od 4-5 golova koju čuva do kraja prvog poluvremena. U drugom dijelu razlika se povećava na 6-7 razlike, da bi 2 minuta prije kraja RK Gospić 3 doššao na samo 3 gola zaostatka. Tada Ivan Jelić zabija prekrasan gol kojim potvrđuje pobjednika ovoga turnira. Bio je to ššut s poda odzdo, pod gredu. Udaljenost??? Metar u protivničkoj polovici. Golman poražženih je sa 13 obrana samo potvrdio da je danas bio najbolji.

Sreća, slavlje, skakanje s jedne te tuga, suze i žžal s druge strane slika je igrača nekoliko trenutaka nakon utakmice. Tada se puššta Morska vila (na zahtjev igrača jošš prije utakmice ukoliko njegova ekipa osvoji turnir, a osvojila je), pobijeđeni i poražženi, nije bitno, zagrlili su se, okrenuli prema publici i skupa zapjevali. Iz aviona se vidjelo da prate i iznimno pošštuju naššu rukometnu reprezentaciju, da svi žžele biti poput njih, jer proslavili su pobjedu ovoga turnira na identičan način kao i oni svaku pobijeđenu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Okupili su se u krug, pjevali, te pukli kao bomba bacivši se na leđa. Bilo je nevjerojatno svima nama u dvorani, a zamislite kako je tek bilo njima.

Došlao je i kraj turnira, podjela medalja za prve 3 ekipe, pehari za najboljeg igrača i golmana, te medalje za prva tri mjesta u pucanju 6eraca.

Turnir

1. mjesto - RK Gospić 1

2. mjesto - RK Gospić 3

3. mjesto - RK Gospić 2

Udarci sa 6 metara

1. mjesto - Mario Delač i Marijan Lulić - RK Gospić 1

2. mjesto - Dario Galac i Marko Sokolić - Rk Gospić 2

3.mjesto - Tonči Merhar i Luka Antonina - Rk Zadar 2

Najbolji igrač - Romano ŠSusak - RK Zadar 1

Najbolji golman - Martin Kolačević - RK Gospić 3

Turnir je zatvorio član gradskog poglavarstva Ivica Radoššević uputivšši pohvale za turnir uz iskazivanje nade da turnir postane tradicionalni, a ja njemu i svim ljudima kažžem: "VIDIMO SE I DOGODINE!!!"

Uputili su nam pohvale za organizaciju turnira i proššle godine, a mogu Vam reći da je ove godine bio organiziran puno bolje, kvalitetnije i s višše sadržžaja. Sve to nismo mogli sami, stoga VELIKA HVALA:

Nikoli Rukavini, Marko Čorku, ŠŠmitu, Josipu Kovačeviću, Božži Franiću, Ivanu Biljanu, Ani Peraić, Diku Korenu, Ivanu Radoševiću, dečke iz kluba nećemo poimence ni spominjati (oni će se sami nać u ovome :-))), tajniku Marasu na otvaranju, članu gradskog poglavarstva Ivici Radošševiću na zatvaranju turnira i našošj dragoj predsjednici Marti Grgurić koja nije bila u mogućnosti prisustvavati turniru.


Moramo zaključiti da je sve ispalo odlično i nakon tolikog zadovoljstva sudionika turnira znamo da se za sve isplatilo potruditi. Neprocjenjivo.

Hitovi: 6382

Posebni događaji

          5vecer rukometa

Tražilica

Kontakt

  Mobitel: +38595/868-0006

  Fax: 053/492-455

  OIB: 75686339179

  Matični broj: 1294776

  IBAN: HR9123300031152788357

  rkgospic@gmail.com

 

Rukometni klub "Gospić"
  Budačka 12
  53000 Gospić
  Hrvatska (Croatia)

 

Slike