Povijest kluba

Kategorija: Uncategorised Objavljeno: Petak, 17 Kolovoz 2007 Napisao/la RK Gospić

Igranje rukometa u Gospiću spominje se od 25. travnja 1948. godine kada je u Zadru u okviru srednjošškolskog prvenstva Narodne Republike Hrvatske odigrana rukometna utakmica između FA Gimnazije Zadar i FA Soko - Gimnazija Gospić. Rezultat je bio 9:0 u korist Gimnazije Zadar. Od tog spominjanja igranja rukometa u Gospiću i u narednom periodu, sve do 1978. godine, rukomet je bio pored nogometa i hrvanja atraktivna sportska djelatnost u Gospiću kroz koju su proššli brojni Gospićani.

Nakon 20 godina mirovanja, 30. svibnja 1997. godine, održžana je obnoviteljska skupšština koju su činili bivšši igrači i zaljubljenici u rukomet iz Gospića i Zagreba. Osnovna nakana obnove rada je da klub okuplja mlade ljude i da kroz bavljenje sportom odgaja zdrave i kvalitetne članove naššeg drušštva. Donijeta je odluka da se počne sa radom pod nazivom Rukometni klub "Gospić" sa sjedišštem u zgradi gimnazije u Gospiću, Budačka 24. Početnu ekipu činili su igrači i studenti iz Zagreba, a takmičilo se u II HRL zapad. Provedenom reorganizacijom liga od sezone 2001/2002 klub se takmiči u III HRL zapad na području Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske žžupanije.

Treninzi su se održžavali u neprikladnoj gimnazijskoj dvorani tri puta tjedno, a utakmice igrale u dvorani hotela Velebno ili na vanjskom igrališštu Caffe bar «Miro» u Gospiću. Unatoč navedenim potešškoćama klub se ipak održžao i stvorena je određena baza domaćih igrača i sportskih entuzijasta.

Izgradnjom Gradske-šškolske ššportske dvorane u Gospiću stvoreni su svi uvjeti za normalno funkcioniranje kluba, tj. treniranje i igranje rukometnih utakmica ššto je znatno popravilo masovnost i kvalitetu rukometne igre.

Nakon niza pokuššaja za boljim plasmanom u prvenstvenim i kup utakmicama u proteklim godinama, na desetogodiššnjicu obnovljenog rada u sezoni 2006/2007 Rukometni klub "Gospić" je superiorno osvojio prvenstvo u III HRL zapad s 27 pobjeda i 1 porazom, te je na kvalifikacijskom turniru za popunu II HRL, koji se odigravao u Gospiću od 8.-10. lipnja 2007. godine, također superiorno osvojio prvo mjesto ispred RK Petrinje i RK Metalca iz Zagreba. Plasmanom u višši rang natjecanja u Gospiću su rukometni zaljubljenici dobili gledanje novih, jačih protivnika kao ššto su: RK Zagreb II, RK Petrinja, RK Ivanić, RK Crikvenica, RK Senj, RK Umag, RK Kvarner, MRK Arena i drugi.

Rukometni klub Gospić u to vrijeme djeluje kroz tri sekcije i to seniora, kadeta i dječaka te ukupno 100-tinjak igrača koji jamče za dobru budućnost klubu. Cilj kluba u narednom periodu je stabilizirati se u II ligi i stvoriti bazu domaćih igrača koji će u budućnosti nositi klub.

Svi ovi dobri rezultati su rezultat predanog rada u klubu te potpore i razumijevanja cjelokupne sportske i političke javnosti, a najveća potpora i pomoć Rukometnom klubu "Gospić" doššla je na prvom mjestu iz Grada Gospića te potom Ličko-senjske županije.

 

SLIKE

 

Hitovi: 7527

Posebni događaji

          5vecer rukometa

Tražilica

Kontakt

  Mobitel: +38595/868-0006

  Fax: 053/492-455

  OIB: 75686339179

  Matični broj: 1294776

  IBAN: HR9123300031152788357

  rkgospic@gmail.com

 

Rukometni klub "Gospić"
  Budačka 12
  53000 Gospić
  Hrvatska (Croatia)

 

Slike