Dva treća mjesta i dva igrača u najboljim ekipama za kraj sezone!!!



Na turniru koji se održao u Ogulinu sudjelovalo je 13 ekipa koje su bile podjeljenje u dva godišta. U 2002. godištu se natjecalo 8, a u 2003. 5 ekipa. Naš klub je prijavio po jednu ekipu u svakom godištu.

2002. godište

Grupa A: RŠ Ogulin, RK Gospić, MRK Sesvate, RK Bribir
Grupa B: RK Matulji 2001, RK Siscija, RK Medveščak, RK Vrbovsko

Rezultati
Grupa: RŠ Ogulin – RK Gospić 12:8, MRK Sesvete – RK Gospić 9:9, RK Gospić – RK Bribir 13:1
Polufinale: RK Matulji 2001 – RK Gospić 11:6
Za 3. mjesto: RK Ogulin – RK Gospić 4:6

Prvu utakmicu protiv Ogulina smo izgubili u završnici utakmice. Nekoliko nespretnih reakcija i domaćini su se odvojili na naizgled visoku razliku.
U utakmici sa Sesvetama smo vodili veliku većinu utakmice da bi nes(p)retno prosuli sve dobro je odigrali “samo” 9:9 što nas je tjeralo da ekipu Bribira pobijedimo sa jako velikom razlikom. U tome su nam pomogli i domaćini pobjedivši Sesvete s 11 razlike te im time narušili pozitivnu gol razliku.
Zadnja utakmica protiv Bribira je bila ključna te smo ju morali pobijediti s najmanje 12 razlike da bi prošli u polufinale. U velikoj borbi tijekom čitavih 10 minuta utakmice ostvarili smo pobjedu rezultatom 13:1 te prolaz u polufinale kojeg nam je donio odlični Matej Suknaić postigavši 2 gola u zadnjih 15 sekundi utakmice.

U polufinalu smo igrali protiv RK Matulji 2001 koji su jedna od najboljih ekipa u Hrvatskoj u tom godištu te izgubili rezultatom 11:6.
Utakmica za 3. mjesto pokazala je zašto je rukomet prelijep sport i zašto ga ne mogu igrati svi, već samo oni s najvećim motivom. Pobijedili smo ekipu Ogulin rezultatom 6:4. Bila je to odlična utakmica u kojoj su se svi igrači na terenu maksimalno borili za svaku loptu, svaki faul, svaki gol.
Slavlje naših igrača nakon pobjede je dovoljno govorilo koliko su željni rukometa, pobjeda i uspjeha.

Stjepan Knezović i Marko Kovačević – članovi najbolje petorke u `02. i `03. godištu
2003. godište

Grupa: RK Vrbovsko, RK Rugvica, RK Gospić, RK Ogulin, RK Brinje

Rezultati: RK Vrbovsko – RK Gospić 15:8, RK Ogulin – RK Gospić 6:12, RK Gospić – RK Rugvica 4:6, RK Brinje – RK Gospić 6:6

Nakon visokog poraza u prvoj utakmici, u drugoj pobjeđujemo visokom razlikom te si otvaramo put prema osvajanju medalja. Iako smo u posljednjoj utakmici protiv Brinja vodili i po 4 razlike osvajamo “samo” bod no i on nam je bio dovoljan za osvajanje trećeg mjesta.