Image U derbiju Ličko-senjske županije bolji su bili rukometaši iz Senja. U 20. kolu rukometaši Gospića išli su na gostovanje u Senj i dali su sve od sebe da održe utakmicu u neizvjesnosti što im je i pošlo za rukom sve do 40 minute kada je uslijedio pad.

DRUGA LIGA RUKOMETAŠA – ZAPAD 20. kolo

Senj – Gospić 28:20 (11:10)
SENJ, SD Robert Barbarić Beli, gledatelja 150.

Suci: Josip Kuhar (Samobor) i Damir Prelčec (Zagreb).

Nadzornik: Željko Burić (Rijeka)

SENJ: Šimunović(20+0), Lopac, Mesić, Štokić 4, Pleša 3, Prpić 2, Lončar 1, T. Brdar 1, G. Brdar 4, Vidović 2, Kuran, Broz (2), Filipović 6 (1), Zrinski (4+0).

GOSPIĆ: Brkljačić (18+1), Šimić 2, Marković 2, Knežavić 3, Jelić 3, Starčević, Župan 2, Caga 3, Pavelić 4 (1), Antić 1 (1), Došen (0+1).

Sedmerci: Senj 3(6), Gospić 2(2).

Isključenja: Senj 4 minute, Gospić 4 minute.

Pred oko 150 gledatelja u senjskoj sportskoj dvorani domaćini su odlično otvorili. U drugoj minuti već je bilo 2:0. Nakon početnog upoznavanja Gospićani su opuštaju, prave seriju od 3 gola i prelaze u vodstvo (3:4). Obrana gostiju u provom dijelu bila je odlična, što igrači nisu mogli zaustaviti golmani su uspjeli obraniti. U tim trenucima Gospićani igraju svoje najbolje poluvrijeme u drugom dijelu prvenstva. Uspijevaju održavati prednost od jedan ili dva gola sve do kraja prvom poluvremena kada Senj prelazi u vodstvo koje zadržava do kraja utakmice. Prvo poluvrijeme je završilo 11:10 za domaćine.

Na početku drugog dijela nastavilo se igrati gol za golom, ali slijedi crna rupa Gospićana. Gospićani brzopleto počinju gubiti lopte u napadu što domaćini koriste i prave seriju od 6:0. Tu je utakmica završena. Nakon toga priliku dobivaju i mlađe nade.

Kod domaćina istakao se Filipović s 6 golova dok je kod Gospićana najbolji strijelac bio Mate Pavelić s 4 gola.

Statistika dosadašnjeg dijela prvenstva