Završni HEP turnir u rukometu Plazma sportskih igara mladih u kategoriji dječaka i djevojčica rođenih 2010./20011. godine održao se u Rijeci, od 29. do 31. srpnja 2024. godine.

Ličani i Ličanke, kao predstavnici Rukometnog kluba “Gospić”, grada Gospića i Ličko-senjske županije prikazali su odlične igre i polučili vrlo dobre rezultate.

Državna završnica okupila je po četiri ekipe dječaka i djevojčica koje su u utorak, 30. srpnja 2024. godine, u Rijeci odigrale međusobne susrete.

Ličani su prvi susret odigrali protiv uvijek jake ekipe RK Ivan-Mikanovci. Unatoč želji i pokazanoj borbenosti pobjedu je donijela protivnička momčad. U utakmici za 3. mjesto gospićka je ekipa odmjerila snage protiv Rukometne selekcije Istra. Nakon odličnog prvog poluvremena i ujednačene igre obje momčadi, Istrijani su preuzeli „konce“ igre u svoje ruke, a pad koncentracije Ličana rezultirao je i drugim porazom.

Ličanke su u prvom susretu Igara protiv Rukometne selekcije Istra odigrale tešku i izuzetno napetu utakmicu. U drugom dijelu utakmice gospićke su djevojčice ipak pokazale kvalitetu više i pobjedom se plasirale u finale natjecanja. U borbi za najsjajnije odličje Ličanke su snage odmjerile protiv ekipe ŽRK Novska. Prvo su poluvrijeme obje ekipe pokazale visoku koncentraciju i kvalitetnu igru. Nastavak utakmice donio je kratak pad koncentracije gospićke ekipe koji su iskusne protivnice iskoristile, a Ličanke se kući vraćaju sa srebrom oko vrata.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 27 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši, dužnosnici i sponzori.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

Čestitamo djevojkama na ostvarenom uspjehu kojim su ponovno pronijele ime i ispisale novu stranicu knjige sportskih uspjeha grada Gospića, Ličko-senjske županije i Rukometnog kluba „Gospić“.

REZULTATI I UKUPNI POREDAK

DJEČACI 2010. GODIŠTE I MLAĐI

LIČANI – RK IVAN-MIKANOVCI 12:24

ZA 3. MJESTO

RS ISTRA – LIČANI 26:9

UKUPNI POREDAK

1.RK METALAC

2.RK IVAN-MIKANOVCI

3.RS ISTRA

4.LIČANI

DJEVOJČICE 2010. GODIŠTE I MLAĐE

LIČANKE – RS ISTRA 16:13

FINALE

ŽRK NOVSKA – LIČANKE 15:11

UKUPNI POREDAK

1.ŽRK NOVSKA

2.LIČANKE

3.RS ISTRA

4.RUGVIČICE