Svečanost dodjele financijskih potpora za 85 udruga koje su se prijavile na Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava udrugama i neprofitnim organizacijama iz proračuna Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera održalo se u srpnju, u hotelu Jezero.

Uz financijske potpore, posebna priznanja za doprinos razvoju civilnog društva, zaštite okoliša te razvoj i promociju sporta, kulturnih i društveno odgovornih djelatnosti uručio je ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, Tomislav Kovačević. Zahvalio je prisutnima na njihovom angažmanu u područjima koja su bitna za razvoj cjelokupne društvene zajednice te istaknuo: “Ova sredstva nisu samo financijska podrška vašim projektima, već i priznanje za vaš trud i rad na očuvanju prirodne i kulturne baštine, te promicanju zdravog načina života i zajedništva.”

Među velikim brojem udruga i neprofitnih organizacija priznanje za svoj rad primio je i Rukometni klub „Gospić“. Razlog tome predan je i kvalitetan rad Škole rukometa u Korenici koja već niz godina okuplja više od 50 koreničkih mališana zaljubljenih u rukomet.

Zahvaljujemo vodstvu Nacionalnog parka Plitvička jezera koji je i ove godine prepoznao rad našeg kluba te nam ovim priznanjem i financijskom podrškom dao vjetar u leđa za još kvalitetniji rad, kao i potvrdu kako projekti kluba idu u smjeru napretka i općeg dobra.