10-11 9. kolo Rk Gospić – Rk Zamet II 21.11.2010
Odlična utakmica sa nevjerovatnim završetkom!!!

ŽIŽIĆ SA ZVUKOM SIRENE!!!

Oko 250 ljudi je došlo pogledati rukometnu poslasticu 9. kola III HRL zapad između Rk Gospić i Rk Zamet II.
Bila je to utakmica od posebnog značaja. Znali smo da gosti dolaze sa nekoliko prvoligaških igrača, znali smo da u slučaju gubitka bodova kompromitiramo svoje šanse za osvajanje 1. mjesta, a samim time  ulazak u 2. ligu. Sve to nam je davalo dodatni motiv jer, lijepo je pobijediti mladu i poletnu ekipu pojačanu sa nekoliko igrača koji konkuriraju za ekipu u najkvalitetnijem rukometnom natjecanju u Hrvatskoj, također je lijepo nadigravati se i sa pokojim reprezentativcem Hrvatske (92/93 godište) jer to su već jako dobri rukometaši a ne neki tamo klinci.
 
Prikazali su gosti zavidnu rukometnu igru i svoje sposobnosti. Tijekom čitave utakmice igrali su jako brzo, forsirali brzi centar, pokazali uigranost, prezentirali nešto što se u ovoj ligi uglavnom ne može vidjeti, a to je prava rukometna igra i ono čemu svi klubovi moraju težiti jer tek u takvoj situaciji (kada svaki igrač točno zna svoje mjesto, svoje zadatke, kada je tehnički i taktički dobelo potkovan i utreniran) dolaze do izražaja sve čari rukometne igre.
 

Vrlo brzo su gosti iskoristili nesnalažljivost naših rukometaša te poveli 3:5, no odličnom igrom gospićana u oba smjera (obrana i napad) rezultat se preokreće te na semaforu piše 9:5. Igrači Zameta, predvođeni golamnom Ðuricom te igračima Golikom i Kovačevićem, kažnjavaju i najmanju grešku naše ekipe te dolaze do vodstva 10:11 što održavaju do poluvremena (13:14).

 
 

Budi se u drugom dijelu naš golman Brkljačić dok gostujući Ðurica lagano pada, obrana odlično obavlja svoje zadatke no brzopletost u napadu onemugućava nam da se rezultatski odvojimo. U 40. minuti utakmice neoprezan start domaćeg igrača na gostujućeg Kovačevića doveo je do njegove ozljede što je gostima velike smanjilo rotaciju i o napadu i u obrani. Sutkinje su dozvoljavale pravi muški kriterij.
U posljednjih 15 sekundi utakmice ušlo se sa nerješenim rezultatom da bi akcija naših igrača završila na Žižiću koji postiže pogodak u zadnjoj sekundi utakmice za 28:27.
 
Na parketu se moglo vidjeti veliko slavlje ekipe Gospića te veliki pljesak gledatelja koji su bili oduševljeni predstavom koja se odvijala na parketu.
 
 

 
 

Najraspoloženiji domaći igrači su bili Žižić (8 pogodaka), Špehar sa 4, te Šimić, Jelić, Kriste, Pavelić i Antić sa po 3 pogotka. Kod gostiju su odličnu utakmicu odigrali golman Ðurica, igrači Golik sa 7, Lukačić sa 6, te Kovačević i Perušić sa 5 pogodaka.