U Šibeniku je održan 4. Adria mini cup na kojem je u muškoj i ženskoj kategoriji sudjelovalo 45 ekipa. Naš klub je prijavio 3 muške i 1 žensku ekipu (ukupno oko 35 igrača). Prva ekipa je, nakon suverenog prolaska grupe, nes(p)retno zaustavljena u 1/4 finalu porazom od ekipe Vučića (osvajača turnira) rezultatom 10:9, dok je ostalim ekipama turnir poslužio kao stjecanje iskustva za budućnost. Treba istaknuti našu najmlađu ekipu (2007.godište) koja je natječući se u konkurenciji 2005.godišta svojom borbenošću osvojila srca svih prisutnih.

 

GALERIJA SLIKA

 

Prenosimo s portala:

ŠIBENIKIN: Šibenik okupio 500 mladih rukometaša, na tribinama i general Markač

Sportska dvorana na Meterizama bila je danas prepuna djece, mladih nada hrvatskog rukometa. Jednodnevni iznimno jak turnir međunarodnog karaktera, najjači u Dalmaciji, okupio je 500-ak djece iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjedne Bosne i Hercegovine. A kao najuspješniji su se pokazali: male rukometašice Splita, Dragovoljac 2, domaći Obrtnik bio je drugi u kategoriji dječaka 2004. godišta (i mlađih) gdje su slavili Vučići iz Zagreba, nošeni bučnom podrškom s tribina, a među navijačima je bio i general Mladen Markač.

Četvrto izdanje Adria mini kupa, rukometnog turnira za dječake i djevojčice rođene 2004., odnosno 2005. godine i mlađeg, kojeg je vrlo uspješno organizirao RK Obrtnik iz Šibenika, okupio je čak 500 djece. Klubovi, ukupno njih 45, stigli su čak i iz BIH, Izviđač iz Ljubuškog, a bilo je i puno domaćih klubova: Split, Makarska, Solin, Arbanasi, Vučići, Metković, Dubrovnik, Gospić.

Nije nedostajalo ni suza zbog poraza, kao ni suza radosnica zbog uspješnih rezultata. A i tribine su bile dobro popunjene, a osim domaćih, rukometaša Obrtnika, i druge su ekipe imale svoju vjernu publiku na tribinama, a najglasniji su bili Zagrepčani, navijači Vučića. A među njima se u finalnom susretu, kao i na dodjeli nagrada, našao hrvatski general Mladen Markač, koji trenutno boravi u Šibeniku pa je, kao prijatelj kluba, došao podržati male zagrebačke rukometaše koji su se na kraju okitili zlatnom medaljom.

U finalnom susretu Vučići su pobijedili domaćina Obrtnik kojemu je tako pripala srebrna medalja, dok je bronca otišla dječacima Metkovića. U uzrastu 2005. godište i mlađih, Dragovoljac 2 slavio je ispred Dragovoljca 3, dok je treće mjesto pripalo Solinu. Kod djevojčica najbolje su bila rukometašice Splita, drugo mjesto pripalo je ekipi Drenak, a treće Hotelima Makarska.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje pojedince turnira. U kategoriji 2004. godište najbolji golman je Marko Jakelić iz Hrvatskog dragovoljca iz čijih redova dolazi i najbolji igrač – Leo Bajamić. U godinu dana mlađem uzrastu Filip Kovač iz Obrtnika najbolji je golman, a Tin Baković iz Vučića najbolji igrač. Ann Marie Matovina iz Drenka najbolja je golmanica, a Elena Radovanić iz Splita najbolja igračica turnira.

Sve pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima turnira uručio je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

Glavni organizator turnira Ivica Teskera iz RK Obrtnik zahvalio je svim ekipama na sudjelovanju i na ovogodišnjem turniru naglasivši: – Namjera nam je prošiti još više ovaj turnir, da bude na nivou cijele Hrvatske. A planiramo ga igrati u dvije dvorane u vrijeme Međunarodnog festivala djeteta.

 

REZULTATI

Grupa (dječaci 2004.)

RK Solin – RK Gospić 2 14:9

RK Gospić 1 – RŠ Mini Sunce 15:1

RK Dubrovnik – RK Gospić 1 4:9

RK Gospić 1 – RK Trogir 10:5

ŠR Metković 1 – RK Gospić 2 14:4

RK Vučići 1 – RK Gospić 2 17:5

ŠR Jerkovac 1 – RK Gospić 1 3:14

RK Izviđač 1 – RK Gospić 2 18:5

 

Grupa (dječaci 2005.)

RK Gospić 3 – RK Hr. Dragovoljac 0:11

ŠR Jerkovac 2 – RK Gospić 3 13:2

RK Gospić 3 – RK Obrtnik 2 0:5

RK Gospić 3 – RK Arbanasi 2 0:15

RK Gospić 3 – RK Trogir 3 1:14

 

Grupa (djevojčice 2005.)

RK Gospić 4 – ŽRK Drenak 1 2:17

ŠR Jerkovac 4 – RK Gospić 4 13:4

RK Gospić 4 – RK Neum 2 2:14

ŽRK Metković 1 – RK Gospić 4 15:0

 

1/4 finale (dječaci 2004.)

RK Gospić 1 – RK Vučići 1 9:10