GALERIJA SLIKA
Ideja o osnivanju šškole rukometa u Gospiću javljala se dosta dugo, jer to je jedini način da se rukomet u Gospiću pokrene, te da za koju godinu, kada dečki odrastu, postanu i okosnica seniorseke ekipe Gospića. ŠŠkola rukometa je osnovana 12.2.2007. godine, kada je i održžan prvi trening u dvorani srednje škole. Djece je bilo zaista puno. Njih 70-ak bilo je podijeljeno u 3 grupe, te su učili prve rukometne korake.

 

S vremenom broj je očekivano opadao, nekolicina ih se ispisala, nekolicina upisala. Sada, nakon godine dana od osnutka, kroz šškolu rukometa je proššlo 100–tinjak dječaka, te ih je do danas ostalo 50ak, za koje slobodno možžemo reći da razumiju čari igre koju nazivamo rukomet. Zbog nedostatka opreme klub nije bio u mogućnosti ranije organiziranirati utakmice u Gospiću, pa smo u nekoliko navrata gostovali u Senju, Karlovcu, te Crikvenici, gdje nam je uljudno bila ponuđena svaka eventualna pomoć i podršška u daljnjem radu s mladima.

Zahvaljujući članovima kluba napravljeni su golovi, te smo krenuli u organizaciju 1.turnira u rukometu za mlađe uzraste “„Mali medo”“, koji je održžan 10.2.2008. godine u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću, te simbolično proslavio godinu dana rada s mladim rukometaššima.

Na tom 1. turniru sudjelovali su svi dječaci koji treniraju, kako bi pokazali gledateljima i gradu Gospiću ššto se i koliko radilo u protekloj godini dana. Dečki su u nekoliko navrata svojim potezima (4 obrane u istom napadu golmana Martina Kolačevića, ulazak najmlađeg na turniru Leona Naglića (2001.godište)) odušševili oko 150 gledatelja koliko je ovaj turnir privukao, koji su ih popratili velikim pljeskom.

Nakon međusobnih ogleda strarijih (1997.godište) i mlađih (1998.godište i mlađi.) ekipa, u finalu su zaigrali pobjednici, te su pružžili sjajan rukomet sa mnošštvom lijepih golova (Ivan Jelić, Alen Čustić), te odličnim obranama golmana (Dario Galac i Martin Kolačević).
U iznimno neizvjesnoj završšnici podijedila je ekipa 1997. godiššta rezultatom 21:18, te velikim slavljem pokazala koliko su dečki bili žželjni rukometa i dokazivanja.

Nadamo se, i težžit ćemo k tome da ovaj turnir “„Mali medo”“ postane tradicionalni, te da će već sljedeće godine ugostiti puno višše ekipa, naravno iz cijele Hrvatske, a možžda i izvan.