RK OMIŠALJ – RK GOSPIĆ 18:35 (7:21)
MALINSKA, ŠKOLSKA DVORANA

Gledatelja: 30
Suci: Pravdan Pešutić (Matulji), Igor Prpić (Ika)
Nadzornik: Galiot Edvard (Poreč)
 




OMIŠALJ: Mavrović 1, Perić 7, Cerić 4, Kojić 2, Bigović, Dundek, Pržulj, Toić 1, Eles 3, Bezak

GOSPIĆ: Došen, Marković 1, Drmić 5, Udiljak 1, Šimić 3, Čović 1, Radaković 2, Jelić 4, Kvesić 4, Gadžić, Brkljačić, Antić 9, Pleša 1, Pavelić 4

Sedmerci: Omišalj 5/5, Gospić 3/3
Isključenja: Omišalj 8 min, Gospić 12 min

Nakon 12 dana bez utakmice, budući da smo utakmicu s Vinodolom pobijedili bez borbe rezultatom 10:0 jer isti nisu došli, krenuli smo na utakmicu 12. kola, protiv ekipe Omišlja, koja se igrala u školskoj dvorani u Malinskoj. U sastavu u kojemu su nedostajali Marko Kriste i Tomislav Špehar bili su igrači koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva dobivali minimalnu ili nikakvu minutažu.

Zanimljivost je da kućni red dvorane ne dopušta korištenje ljepila, što je svim igračima na terenu otežavalo i onemogućavalo da iskažu svo svoje rukometno znanje.

Od početka utakmice postavili smo se kao favoriti. Agresivna i pokretljiva obrana nakon koje su slijedili brzi kontranapadi ili polukontre donijela je ploda te na poluvremenu vodimo sa 14 razlike (7:21). U tom dijelu mogao se doslovno proslaviti Antić sa 10 golova, međutim već spomenuti nedostatak ljepila i malo nesreće učinilo je svoje te ostaje na 5 pogodaka.

U drugi dio ulazimo opuštenije te dolazi do previše grešaka u napadu. Međutim igra se i dalje temeljila na obranama golmana te izbacivanjem u kontru najviše Antića (9 pogodaka) kojemu su se ponekad priključivali Pavelić i Drmić, te na mnoštvu ukradenih lopti Antića nakon čega su slijedili laki golovi iz kontanapada.

Sa “pola snage” odigrali su Drmić sa 5, te Jelić, Kvesić i Pavelić sa 4 gola. Veću minutažu nego uobičajeno dobili su Udiljak (1), Radaković (2) i Čović (1).

Sljedeće kolo se igra u Gospiću u subotu, 12.12.2009. godine u 17 sati u Gradskoj-školskoj športskoj dvorani.