Za prvoplasiranu momčad RK „Trsat“ iz Rijeke  broj 13 ostat će zapamćen po onoj praznovjernoj skepsi o nekakvom lošem znamenju. U 13. kolu rukometne lige na domaćem terenu rukometaši RK “Gospić” pobijedili su “Trsat”  s pogotkom u zadnjoj sekundi susreta!!!  Konačni rezultat 25:24 „začinio“ je razigrani Andrija Gaši.

 

14-15 13. kolo RK Gospić – RK Trsat 29.3.2015. – isječci

 

Prenosimo s portala:

LIKA-ONLINE: Trijumf RK “Gospić”

Za prvoplasiranu momčad RK „Trsat“ iz Rijeke  broj 13 ostat će zapamćen po onoj praznovjernoj skepsi o nekakvom lošem znamenju. U 13. kolu rukometne lige na domaćem terenu rukometaši RK “Gospić” pobijedili su “Trsat”  s pogotkom u zadnjoj sekundi susreta!!!  Konačni rezultat 25:24 „začinio“ je razigrani A. Gaši.

Za većinu sportskih manifestacija  s odličnom igrom i do kraja neizvjesnim ishodom volimo reći da je za pamćenje. Bez lažne skromnosti to se ipak  mora  reći za sinoćnji susret. Uzavrela atmosfera u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću, dvije odlične momčadi  koje su davale zadnji atom snage, publika koja nije štedjela grla i dlanove-mogao bi u najkraćem biti rezime  utakmice koju  valja pamtiti i uvijek s ponosom spomenuti iz poštovanja prema klubovima  i svemu pokazanom.

Trenerica M. Mileusnić je ostala gotovo bez glasa, a golman Gospića M. Brkljačić je završio na hitnoj s krvavom glavom, ali na sreću s lakšom ozljedom.  Trsat je u Gospić stigao izvrsno pripremljen, kao neprikosnoveni favorit ove lige. Možda su malo  i podcijenili Gospić, iako su od prve sekunde gosti igrali vrhunski rukomet, ne dajući  mjesta sumnji da su prvoplasirana ekipa koja ništa ne prepušta slučaju. Domaći su ipak bili pretvrd orah pa su im parirali od početka. Odmah se znalo da će za obje ekipe ovo biti teška utakmica, a za publiku „hod po mukama“, igra živaca i primjer frenetičnog navijanja toliko važnog svakoj ekipi, u svim sportovima. Kada su izjednačena igra i rezultat 24:24 dosegli zadnju sekundu Gaši se vješto provukao kroz natiskanu obranu Trsata i postigao pobjednički  pogodak.

Ovaj tekst i fotografije teško da mogu dočarati atmosferu na terenu i na tribinama. Gospić je sinoć zasluženo slavio pa je u konačnici  to bio zasluženi trijumf  Davida nad Golijatom.

 

novine trsat 14-15