Odigrana je i utakmica 17. kola 2.HRL Zapad u Gospiću između ekipa Rk Gospić i Rk Senju u koju su domaćini ušli s nekoliko vrlo mladih igrača (Matej Udiljak i Mile Štimac 15 godina, te Josip Durdov 16 godina) Naravno, očekivalo se da će Senjani vrlo lagano doći do pobjede, što konačan rezultat pokazuje, ali tijek utakmice je bio sasvim drugačiji. Vrlo raspoložen na početku utakmice bio je Jurica Lopac, koji je u prvih 8 minuta postigao 4 pogotka te dovodi goste do prednosti od 4 gola razlike (3:7). Očekivalo se da će ta prednost samo rasti, ali tada domaćini iz Gospića ostvaruju 10 minute odlične igre.
Nevjerojatno je to, da su odigravši nekoliko odličnih obrana realizirali nekoliko kontri, što je rijetkost budući da struka preferira sporu igru, te s nekoliko odličnih, ponekad i nevjerojatnih obrana domaćeg golmana Gorana Došena Gospićani smanjuju na 7:8.U tom razdoblju se istakao Mate Pavelić, koji u 10 minuta postiže 5 golova.Međutim tada dolazi do nekoliko laganih pogrešaka te se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 9:14 za goste.Odlična, brza i borbena igra nastavlja se i u drugom dijelu u kojem Senjani drže razliku od 4-5 golova.
Presudni trenutak mogao se, ali iz samo jednoga razloga nije, dogoditi u 51. minuti, kada gostujući igrač Marko Zelić najprije zbog faula, a koju sekundu kasnije i zbog prigovora dobiva isključenja, te domaćini imaju 4 minute igrača više. U tom trenutku za domaće je sve palo u vodu. Loš raspored i tip igrača na terenu uzrokovao je seriju od 1:5 koju su ostvarili gosti iz Senja, te utakmica završava rezultaom 19:32.

Vidljivo je da igači Rk Gospića, koji su nastupili sa izrazito slabijim sastavom nego što imaju, znaju igrati, samo…! Odličnu partiju odigrali su i Marijan Jelić, te Marko Šimić sa postignutih 5 i 3 gola, te kod gostiju Ante Tomljenović i Nikola Kosanović sa 7, te Jurica Lopac sa 8 postignutih pogodaka.

Moram napomenuti da su kod gospićana nedostajali Danko Drmić i Filip Prelčec (obveze na faxu), Petar Babić (bolest), Mihovil Mašić (privatni razlozi), Denis Pleša (zna se), Vanja Antić (ozljeda stopala), te Damir Župan (privatni razlozi).
Najveći plus je to što nas ima puno više, skupila se ekipa, te više ne izgledamo smiješni, te ne dolazimo na utakmice sa 9-10 igrača.

Budućnost je tu, samo se treba početi kvalitetno raditi, ali za to…!

Srdačan pozdrav do idućeg susreta!!