Pobijeđena trećeplasirana ekipa Novigrada.

U Gospiću je (subota 23.3.2019.) odigrana utakmica 16. kola III HRL zapad u kojoj smo u Gradskoj sportskoj dvorani ugostili trećeplasiranu ekipu Novigrada. Stanje u ekipi se napokon popravilo, bolesnih je sve manje, a nakon nekoliko mjeseci nam se na poziciju kružnog napadača vratio i Mate Pavelić.

U utakmicu smo ušli neuvjerljivo i mlako u obrambenim zadacima, bili u egalu (3:3) do 5. minute kada gosti serijom 3:0 odlaze na 6:3. Malim korekcijama u obrani u razmaku od 6. do 20. minute utakmice na krilima nekoliko obrana Kolačevića i pogotcima Starčevića (2), Pavelića (2), Kovačevića (1), Brajkovića (1) i Jelića (1) radimo seriju 7:1 te prelazimo u vodstvo 10:7. Nastavak dobre igre donio nam je i vodstvo od 4 pogotka prednosti (12:8 i 14:10), ali dolazi do pada u posljednjim minutama prvog dijela i na odmor odlazimo pri vodstvu od “samo” jednog pogotka prednosti.

Neizvjesno je bilo i u prvih 10 minuta nastavka tijekom kojih smo postigli samo 3 pogotka. U 40. minuti utakmice radimo nekoliko izmjena te je ekipa u sastavu Milković, Jelić, Antić, Starčević, Brajković, Pavelić, Kolačević odigrala furioznih 20 minuta tijekom kojih su se sve sigurnijem golmanu Kolačeviću, te u posljednjim minutama utakmice odličnom Stipetiću, napadački priključili Jelić (5), Antić (4), Milković (2), Brajković (2), Pavelić (2), Starčević (1) i serijom 16:9 ostvarili visoku pobjedu rezultatom 34:27.