U 18. kolu III HRL zapad ostvarili smo poraz na domaćem terenu.

Utakmica je odigrana u subotu, 6. travnja 2019. godine, a za protivnika smo imali RK Poreč II. Od početka se moglo vidjeti da će utakmica biti veoma efikasna. Nešto lošije zalaganje u obrani igrači su nadoknađivali raspoloženijom igrom u napadu. U prvom poluvremenu smo se u navedenoj situaciji bolje snalazili od protivnika iz Poreča te imali i 5 pogodaka prednosti (17:12), no na poluvrijeme odlazimo sa +3 (21:18).

Nakon samo 5 minuta nastavka gosti su nepotrebno isprovocirali situaciju nakon uobičajenog prekršaja te je došlo do isključenja domaćeg Jelića i gostujućeg Čipraka što se za našu ekipu pokazalo kao puno veći hendikep.

Igrači Poreča su ušli u bolji ritam, vodili jednim pogotkom prednosti većinu drugog poluvremena a u završnici utakmice poveli i 32:30. Nekoliko uzastopnih obrana na čelu s golmanom Stipetićem osiguravaju nam brze tranzicije kojima radimo seriju 6:1 (36:33) 2 minute prije kraja utakmice. 

Gosti se odlučuju na presing obranu, mi ne uspijevamo realizirati dva zicera što su gosti kaznili i u posljednjoj sekundi utakmice s 15 metara pogodili za konačnih 36:37.

U našim redovima su najefikasniji bili Mate Pavelić s 10, Ivan Jelić s 9 i Nikola Kovačević s 5 pogodaka.