Upisan je i treći poraz u prvenstvu koji je došao u najgore vrijeme, u vrijeme kad to nitko nije očekivao budući je onako uvjerljivo pobijeđen lidera prvenstva Rovinj čime je dokazali da smo najbolja ekipa u ligi.Razlog poraza se može tražiti u svemu i svačemu ali najveći razlog  je igranje vani na asfaltiranom terenu na kojem su moguće ozbiljne ozljede i Gospićani se jednostavno u tom ambijentu nisu snašli.

Cijela utakmica je protekla u egalu, igralo se gol za gol, gosti su za svoje grubosti bili kažnjavani isključenjima, ali uzalud isključenja kada se igraču pod kožu uvuče strah od ozljede na svaki agresivniji pokušaj starta obrambenog igrača. Uz nedolazak golmana Brkljačića, početkom drugog poluvremena ozlijedio se Kriste (udarac glavom o asfalt) te su nam te situacije uvelike otežale put ka pobjedi.

Rezultat 35:34 pokazuje kako je bilo puno golova, a jedini razlog tome je bojazan od ulaska u neki čvršći faul i sa jedne i sa druge strane.

Unatoč porazu čestitke dečkima na igrama tijekom sezone, protiv izravnih konkurenata, pogotovo protiv ekipe Rovinja,  koja će osvojiti 1. mjesto i ući u 2. Ligu,  su pobjedom od 11 razlike pokazali da su superiorni.

Također čestitke i igračima Kanfanara na pobjedi i korektnoj igri.