Seniori su u sezonu krenuli gostujućom pobjedom.

Nakon mjesec dana intenzivnih priprema krenule su ligaške obveze seniorske ekipe u III HRL zapad. U prvom kolu ekipa je u srijedu, 9. listopada 2019. godine, gostovala u Crikvenici protiv ekipe Selca.

Promjena trenera donijela je brojne nove stvari za koje je potrebno dosta vremena kako bi ih igrači odradili automatizmom. Unatoč tome i određenom broju tehničkih grešaka koje su i razumljive u samom početku sezone, a pogotovo u prvoj utakmici tijekom koje su igrači, ali i trener, imali određeni teret na svojim leđima, naša ekipa je odigrala jednu dobru utakmicu i pokazala brojne kvalitete.

Dobar ulazak i početno vodstvo naše ekipe 4:1 i 8:4 promašajem kontre Antića nismo uspjeli dodatno kapitalizirati i otići u mirnije vode već u 10. minuti. Brojim dekoncentracijama omogućili smo protivniku povratak na 8:9 i 9:10, no novi odlični trenuci u igri naše ekipe donose nam prednost od 3 pogotka razlike (13:10, 14:11). Ekipa je propustila novu priliku za odvajanje na ozbiljniju prednost i dopustila domaćinu da realizacijom sedmerca u zadnjim sekundama prvoga poluvremena poravna na 16:16.

Nastavak utakmice donio nam je presliku prvih 30 minuta. Seriju 2:0 (18:16) pokvarila je nova loša reakcija s igračem više te ekipa Selca poravnava na 19:19. U igri 7 na 7 ponovno prikazujemo bolju igru, novom 3:0 serijom odlazimo na +3 (22:19), da bi još jednom omogućili domaćoj ekipi da se s igračem manje vrati u rezultatsku neizvjesnost (20:22, 21:23).

Napokon uspijevamo prelomiti utakmicu 10 minuta prije kraja kada radimo novu 3:0 seriju, odlazimo na 26:21. Ulaskom našeg podmlatka nismo puno izgubili na rezultatu, dapače, dečki su povećali na 30:23 i zatvorili utakmicu do konačnih 33:27.

Najefikasniji u našim redovima su bili Čović s 10, te Jelić i Pavelić s po 8 pogodaka.

 

Čestitke cijeloj ekipi i vodstvu na pozitivnom rezultatu na samom početku sezone koji će sigurno još više homogenizirati ekipu na putu ka daljnjim uspjesima.