Utakmica 2.kola III HRL zapad imala je predznak „humanitarno“. Naime Gospićki rukometaši su organizirali humanitarnu akciju prikupljanja novca za oboljele od ALS-a. Svaki je gledatelj na ulazu dobio ulaznicu posebno dizajniranu za ovaj događaj, te mogao donirati za borbu protiv ALS-a. Unatoč tome što se u isto vrijeme održavala manifestacija Jesen u Lici s mnogim popratnim sadržajima, ovu humanitarnu akciju podržalo je oko 150 ljudi, gledatelja koji su ukupno donirali oko 1500 kuna, prisustvovali odličnoj rukometnoj predstavi u kojoj su naši rukometaši svladali prošlogodišnjeg drugoligaša RK Pećine.

 

 

GALERIJA SLIKA

 

2. kolo RK Gospić – RK Pećine 34:30, 4.10.2014. – isječci

 

Prenosimo s portala:

LIKA-ONLINE: Rukometaši i Gospićani za oboljele od ALS-a

Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje budući su Gospićani cijelu utakmicu kontrolirali igru i proveli ju u vodstvu. Odlična obrana i veoma brza tranzicija u napad, koja je rezultirala velikim brojem „laganih“ golova, mamila je česti pljesak gledatelja. Nakon 20:14 na poluvremenu razlika se u drugom dijelu povećava te 7 minuta prije kraja iznosi +8 (34:26). U zadnjim minutama dolazi do laganog opuštanja i utakmica završava rezultatom 34:30. Najefikasniji su u redovima domaćina bili Marijan Jelić i Andrija Gaši s po 8, te Mate Pavelić s 5 pogodaka.

Rukometaši se zahvaljuju svim ljudima koji su popratili ovu humanitarnu akciju, te pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u sljedećim sličnim akcijama i bodre ih u domaćim utakmicama koje slijede.