ImageU subotu 20. listopada 2007. godine u dvorani XV. Gimnazije (nekadašnjeg MIOC-a) odigrana je utakmica 4. kola II. Hrvatske rukometne lige zapad između Maksimir Princa i Gospića.

 

Kako sam i rekao nakon utakmice u svlačionici i nakon što sam dao Dugom obećanje odlučio sam napisati izvještaj sa utakmice. Iako sam bolestan i ležim doma, ne želim razočarati poklonike Gospića, stoga ću pokušati u nekoliko rečenica opisati utakmicu za sve one koji nisu imali priliku uživati u neponovljivom rukometnom spektaklu.

U subotu 20. listopada 2007. godine u dvorani XV. Gimnazije (nekadašnjeg MIOC-a) odigrana je utakmica 4. kola II. Hrvatske rukometne lige zapad između Maksimir Princa i Gospića. Ako u dosadašnjem tijeku natjecanja ni jedna ni druga ekipa nisu pokazale svoj maksimum i jedni i drugi su vjerovali da bi upravo ova utakmica mogla donijeti neke promijene za nastavak prvenstva. Sam početak utakmice bio je dosta rastrgan, pa ne treba čuditi veliki broj grešaka te slaba realizacija u prvih 15-ak minuta. Nakon što su se igrači Gospića (veliki broj igrača RK Gospić je donedavno upravo branio boje Maksimir Princa) opustili uspjeli su ponajprije zahvaljujući Marijanu Žižiću i obranama Zorana Lečeka steći prednost od 2-3 gola koju su uspješno održavali do kraja poluvremena. Momčad Maksimir Princa uspjela je parirati Gospićanima ponajprije zbog činjenice da su fizički spremnija momčad te da su uigraniji s obzirom da tijekom tjedna imaju veći broj treninga, a i igrači se međusobno jako dobro poznaju. Gospić je pokušavao prelomiti utakmicu, ali uvijek je falio jedan detalj koji bi usmjerio utakmicu na njihov mlin što potvrđuje veliki broj pogrešaka i neizrađenih akcija. Prednost je Gospić čuvao uglavnom iskustvu svojih igrača (Vukelić, Mesnik, Čurković), koji imaju iskustva igranja 2. lige te koji su i u ovoj utakmici pokazali da mogu biti od pomoći svome klubu. Igra Gospića koja uvelike ovisi o braći Mihić i njihovoj međusobnoj suradnji bila je odmah onemogućena, ali su u ovoj utakmici (za razliku od prethodnih) ostali igrači pokazali da imaju svoju rukometnu vrijednost. Početkom drugog poluvremena Gospić je uspio steći značajniju prednost, ali uporni igrači Maksimira pokazali su se kao nezgodni suparnik te 10-ak minuta prije kraja rezultat iznosi 24:24. Utakmicu su prelomila 3. uzastopna isključena igrača Maksimir Princa koji zbog prevelike nervoze prigovaraju sucima i na taj način omogućuju Gospiću da lakše dođe do pobjede. Iako su mnogi očekivali ljepšu i kvalitetniju utakmicu, derbi začelja je pokazao da će mnoge ekipe imati problema i s Princom i s Gospićom, a ukoliko se poslože neke stvari u njihovim klubovima ove momčadi bi mogle u nastavku prvenstva iznenaditi mnoge i popraviti svoje trenutačno stanje na tablici.