Derbi, kojega neki tako nisu nazivali jer su sumnjali u našu ekipu, govorili da pobjedu sa sigurnošću odnosi domaća, do tada neporažena ekipa Rovinja, otišao je na stranu Rk “Gospić”.

 

RK ROVINJ – RK GOSPIĆ  29:30 (12:13)
ROVINJ, DVORANA VALBRUNA

Gledatelja: 80
Suci: Ivica Botinčan, Dario Rupčić (Rijeka)
Nadzornik: Branko Pavković (Ogulin)
 

ROVINJ: Bosazzi, Jurić, Ðuričić 7, Krošnjak 6, Jahutka 4, Ðukić 1, Begzić 2, Radović 2, Baričević 1, Jurić, Sudar, Babić, Živolić 4, Pavlov 2

GOSPIĆ: Drmić 6, Šimić, Čović, Radaković, Špehar 1, Jelić 7, Krpan, Došen (7), Kvesić 5, Gadžić 1, Brkljačić (5), Antić 8, Pleša 1, Pavelić 1

Sedmerci: Rovinj 6/6, Gospić 4/4
Isključenja: Rovinj 6 minuta, Gospić 14 minuta

U početku čvrste obrane, malo nervoze, odlične obrane vratara, u drugom dijelu lagana sudačka konfuzija uzrokovana pritiskom s obe strane donijela je našu pobjedu pod upitnik, ali na kraju je sve završilo pravedno, onako kako je cijeli tijek utakmice pokazivao da bi trebalo završiti.
Semafor je u 12 minuti pokazivao 1:1 ponajviše zahvaljujući nervozi u našim napadima, te odličnim obranama vratara Došena koji je obranio nekoliko 100%-tnih prilika domaćina. Uspjeli smo stabilizirati igru te pridonijeti tome da je 2:1 bilo jedino domaće vodstvo na cijeloj utakmici. Obrana je na čelu sa Špeharom, Gadžićem i Kvesićem (ovo mu je prva utakmica u dresu Rk Gospić) odlično funkcionirala. Uskoro odlazimo na 6:3, domaćini se polako vraćaju te slijedi igra gol za gol. U prvom dijelu odličnu rolu je odigrao Vanja Antić sa 6 od ukupno 13 postignutih golova. Odličnim golom sa 12 metara 2 sekunde prije kraja poluvremena Danko Drmić dovodi nas u vodstvo od 13:12.
Drugi dio obrane malo popuštaju, ali još se igra čvrsto i žestoko. Pritisak publike, trenera i igrača obe ekipe u nekim situacijama se odrazio na suce. Nekoliko dosta sumnjivih sedmeraca, 2-3 isključenja, dodijeljen izravni crveni našem Marijanu Jeliću zbog uobičajenig prekršaja dovelo je našu pobjedu u pitanje. Međutim stalno vodstvo od 1-2, nerijetko i 3 razlike davalo nam je dodatno samopouzdanje. Kada više nije mogao Jelić (7), u napadu je povukao Kvesić (5), pa Drmić (6). Lijepo je bilo vidjeti kako se igrači nadopunjavaju i igraju jedan za drugoga i to u obje ekipe.
Totalni kaos je nastao minutu prije kraja utakmice pri rezultatu 28:29 za gospićane. Nakon domaćeg “Time-outa” slijedi njihov lagani napad, branimo se obranom 5-1 sa presingom na njihovom srednjem vanjskom. Nakon 2-3 faula domaćini uspjevaju pronaći malu rupu u našoj obrani, no brani Brkljačić i tada se oglašavaju suci i daju već spomenuti izravni crveni karton Jeliću te dosuđuju sedmerac 15 sekundi prije kraja utakmice. Realizacijom sedmerca rezultat je poravnat (29:29), izvodimo brzi centar te u 2-3 dodavanja lopta dolazi do Kvesića na kojemu dvojica domaćih igrača rade očit prekršaj za novi sedmerac nešto manje od 3 sekunde do kraja.
Nakon kratkog dogovora Drmić je preuzeo odgovornost za izvođenje “penala”, najprije sačekao da istekne vrijeme, te nakon toga sigurno realizirao za pobjedu 29:30.
Počelo je veliko slavlje i radost, pjevalo se u svačionici, dolazali smo sami sebi da smo dobri, da možemo.

Domaći su imali potporu dosta dobrog golmana Bosazzia, koji je sakuzio 10-ak obrana, Ðuričića 7, Krošnjaka 6, te Jahutke i Živolića sa po 4 postignuta gola.

Slijedila je večera u restoranu Maslina na kojoj nas je posjetio i naš Ivan Begić, sada pročelnik grada Rovinja, što je bila jako lijepa gesta na kojoj mu uvelike zahvaljujemo.

Sljedeća utakmica igra se za vikend u Gospiću, također protiv izravnog konkurenta za vrh tablice, Rk Buje `53, te pozivamo sve ljubitelje rukometa i sporta, ali i one koji to nisu da dodju, napune dvoranu, naprave odličnu atmosferu kako bi , pojačani za Marka Kristu, ostvarili još jednu jako važnu pobjedu na putu ka povratku u viši rang.