U nemogućoj atmosferi prije i tijekom utakmice doživjeli 1. poraz ove sezone.
 



Kako nam čelni ljudi Rk Rovinj nisu htjeli izaći u susret i odgoditi (zbog obveza igrača pri obilježavanju blagdana Svih svetih) utakmicu 6. kola III HRL zapad, na put smo krenuli sa 10 igrača (1 golman i 9 igrača (1 rođen 1996., a drugi 1997. godine)).

Odlično smo otvorili utakmicu i poveli 3:1, no domaćini čvrstom i agresivnom obranom brzo poravnavaju i odlaze na 8:4. Ta čvrsta i agresivna obrana u međuvremenu prerasta u izrazito grube pokušaje (beskompromisno ulaženje laktovima u vrat i glavu) domaćina kako bi zaustavili naše igrače te za to vrlo često nisu bili propisno kažnjavani. Domaćini odlaze na 14:8 te se činilo da će njihova prednost samo rasti, no izuzetnom borbenošću radimo seriju 4:0 (Žižić i Špehar) i dolazimo na 14:12. Na poluvrijeme odlazimo sa 3 gola zaostatka (15:12).

Početkom 2. poluvremena domaćini odlaze na 19:12 nakon čega se ponovo odrađujemo 10 odličnih minuta i vraćamo na 20:17 no više nismo uspjeli.
Sama činjenica tko je domaćin, ali i duža klupa ekipe Rovinja zaslužni su za konačni poraz rezultatom 33:22.

Osim pokazane želje svih dečki u igri obrane, u napadu su najefikasniji bili Žižić, Špehar i Jelić sa po 5 pogodaka.

Ovo je bio poraz (možemo reći očekivani) koji ne mijenja naše planove budući i rovinjani “pucaju” na 2. ligu. Preostaje nam skupljati i ne prosipati bodove u sljedećim utakmicama.