Umjesto pobjede od 20 golova razlike utakmica završava sa razočaravajućih plus 3.
Nakon posljednje domaće utakmice i pobjede u derbiju protiv Ogulina, kojoj je nazočio ugodan broj gledatelja, maksimalno smo se potrudili oglasiti sljedeću domaću utakmicu kako bi zadržali stalne, ali i zainteresirali nove, ostale ljubitelje sporta i rukometa u Gospiću.

U goste je, u 7. kolu III HRL Zapad, došla ekipa Kanfanara koja je svoju posljednju utakmicu kao domaćin svladala Rk Pećine rezultatom 52:29.

Trener Sorić imao je na raspolaganju sve igrače, dok su gosti doputovali sa njih 9 od kojih su njih trojica već u odmaklim godinama.

Imajući u podsvijesti tu informaciju bilo je teško skoncentrirati se i odigrati ozbiljnu utakmicu. Kako bilo, nakon lošeg početka i nekoliko neopreznosti u obrani i lucidnih dodavanja veoma iskusnog gostujućeg trojca Mišan, Samardžija, M. Marić, rukometaši Gospića odigravaju nekoliko ozbiljnih minuta i veoma brzo dolaze na plus 6 (10:4).
U 20. minuti, pri rezultatu 19:11, dolazi do prvih značajnijih izmjena koje do poluvremena održavaju prednost te se na odmor odlazi pri rezultatu 21:14.

U nastavak se ulazi sa cijelom 1. ekipom na klupi, dok prvu ozbiljniju minutažu dobivaju mladi Bašić (koji je postigao svoj 1. pogodak u seniorskoj konkurenciji) i Balen (odigrao na srednjem kao da mu nije prva seniorska utakmica), a nešto veću od uobičajene Udiljak i Čović pa i Radaković koji povisuju na 27:16. Odličan je u tim trenucima bio golman Došen ostvarivši 11 obrana od 21 pokušaja gostiju. Od 45. do 52. minute gosti iz Kanfanara odigravaju iskusno, polako i sigurno te u tih 7 minuta sa 29:19 dolaze na 31:29.
Dolazi do izmjene svih 6 igrača na terenu koji u 4 minute rade 4:0 seriju (35:29) da bi na utakmica završila rezultatom 35:32.

U domaćim redovima su, u 30 minuta koliko su proveli na terenu, najraspoloženiji bili Jelić sa 7, Žižić sa 6, te Pavelić i Antić sa po 5 pogodaka, dok je kod gostiju iznimno raspoloženi S.Marić postigao 14, dok su Čehić i M. Marić dodali 6, odnosno 5 pogodaka.

Unatoč svim neozbiljnostima nitko iz ekipe (igrači i trener) nije smio dopustiti da dođe do ovakve situacije koja je za najveću osudu.
Gledatelji ,koji su napokon dvije utakmice za redom došli u lijepom broju, ovu utakmicu nisu mogli vidjeti ništa što bi ih privuklo na sljedeću.

Je li propuštena prilika u dokazivanju(?), nadamo se da nije i da će gledatelji u još većem broju doći na sljedeću domaću utakmicu, derbi utakmicu protiv Rk Zamet II.