Jako velika ljubav prema rukometu pokazana je tijekom turnira koji je svake godine sve bolji i posjećeniji. Bitno je da se ta ljubav njeguje svaki dan tijekom godine, a iskazala se slučajno baš na Valentinovo i to je pravi put. Cijeli turnir je protekao u najboljem mogućem redu, gosti su Gospić napustili s osmjesima na svojim licima. Hvala svima koji su sudjelovali na ovom izdanju turnira, hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji koja je bila jako zahtjevna. Šaljemo puno pozdrava iz našeg Gospića, te se nadamo da se vidimo i dogodine.

 

GALERIJA SLIKA

 

Finale – dječaci `04. – RK Gospić – RK Obrtnik 13:10 – video

Finale – djevojčice `04. – ŽRK Vinodol – ŽRK Rugvica 6:3 – video

Finale – dječaci `06. – PŠR – RK Obrtnik 10:8 – video

 

8. “Mali medo” – rezultati, poredak, najbolji pojedinci 

 

Prenosimo s portala:

LIKAPLUS: “Mali medo” postao jedan od najboljih turnira

Unatoč prvotnoj odgodi „Mali medo” je 14.2.2015. godine doživio i svoje osmo izdanje na kojem su se u odnosu na protekla izdanja mogle primijetiti i neke novine.

Na turnir se u terminu 7.2.2015. godine prijavilo čak 45 ekipa, što je najveći broj u osmogodišnjoj povijesti, no zbog vremenskih neprilika u cijeloj Hrvatskoj turnir je morao biti odgođen.

Novi termin je bio subota 14.2.2015. godine kada je svoje sudjelovanje na žalost potvrdilo 11 ekipa manje, te se za najviša mjesta na postolju borilo 34 ekipa što je također više nego 2014. godine. Uz već tradicionalnu ponudu štanda s kokicama i slatkišima, toplog obroka za sve sudionike turnira, maskote, službenih sudaca članova Zbora sudaca Ogulin, liječnika, fotografa, snimanja utakmica završnice, bogatih nagrada za najbolje ekipe i pojedince te sponzorskih nagrada Splitske banke, za oko su zapele i novosti kao što je štand rukometne opreme Hummel, održavanje turnira na 3 terena, uz dvije kategorije dječaka (2004. i 2006. godište), po prvi puta su se u svojoj kategoriji natjecale i djevojčice (2004. godište), a tu je i međunarodni predznak budući je uz Hrvatske ekipe sudjelovala i ekipa iz Slovenije (MRK Krka).

U 5 sati oko 400 rukometaša i rukometašica odigralo je 105 utakmica, postiglo 1677 golova, te prikazalo igru na jednom, za taj uzrast, visokom nivou. U završnici je naravno bilo suza i ljutnje na jednoj, a sreće i veselja na drugoj strani pa su tako najuspješnije bile sljedeće ekipe i pojedinici.

U kategoriji dječaka 2006. godišta je nakon velike borbe PŠR pobijedio RK Obrtnik rezultatom 10:8. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Tin Božić (PŠR) koji je tijekom cijelog turnira svojom igrom upadao u oči rukometnim trenerima.

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač– Tin Božić (PŠR)

Najbolji golman– Ivan Svemir (RK Vinodol)

Najbolja 5-orka:

-Tin Božić (PŠR)

-Karlo Kovač (RK Obrtnik)

-Grgur Zlatoper (RK Obrtnik)

-Luka Mikulandra (RK Obrtnik)

-Matko Tomić (RK Vinodol)

Djevojčice 2004. godišta su također pokazale svoje odlične rukometne sposobnosti. Najboljom se pokazala ekipa ŽRK „Vinodol” iz Novog Vinodolskog koja je, nakon infarktne utakmice polufinala i pobjede protiv ŽRK Drenak nakon raspucavanja, u finalu na krilima odlične Dore Rajković svladala ekipu ŽRK Rugvica rezultatom 6:3. Rajković je tijekom cijelog turnira pokazala svoj veliki talent, a potvrdila ga je u finalnoj utakmici u kojoj je od 6 pogodaka svoje ekipe postigla čak njih 4 što joj je donijelo epitet najbolje igračice turnira.

Najbolji pojedinci:

Najbolja igračica – Dora Rajković (ŽRK Vinodol)

Najbolji golman – Lea Krznar (ŽRK Rugvica)

Najbolja 5-orka:

-Katarina Štrk (ŽRK Drenak)

-Lana Piškulić (ŽRK Vinodol)

-Tara Kuzmec (ŽRK Rugvica)

-Leona Stipetić (RK Obrtnik)

-Marija Herman (RK Ogulin)

Posljednja utakmica turnira bila je finalna utakmica dječaka 2004. godišta u kojoj su snage odmjerili rukometaši Gospića i Obrtnika (Šibenik). Obje su ekipe u polufinalu bile uvjerljive. U veoma uzbudljivoj utakmici s par preokreta i 2 crvena kartona pobjeda rezultatom 13:10 odlazi Gospićanima koji su turnir na krilima sjajnog Nikole Kovačevića završili bez poraza. Kovačević je pokazao veliki talent vodeći i razigravajući sve svoje suigrače u svakoj utakmici, a po završetku turnira je jednoglasno proglašen za najboljeg igrača.

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač – Nikola Kovačević (RK Gospić)

Najbolji golman – Karlo Kovač (RK Obrtnik)

Najbolja 5-orka:

-Relja Kojčin (RK Ogulin)

-Karlo Magdić (RK Ogulin)

-Luka Maras (RK Gospić)

-Toni Skorić (RK Obrtnik)

-Tomislav Milković (RK Gospić)

U razgovoru s trenerima ekipa sudionica turnira dobili smo izrazito pozitivne kritike, voditelji su pokušali birati riječi hvale za organizaciju u kojoj je sudjelovalo čak 40 članova Rukometnog kluba „Gospić”, no po njihovim zadovoljnim licima mogli smo zaključiti sve.

Možemo istaknuti da turnir „Mali medo” svake godine privlači sve više ekipe, očekivati da će svake godine biti sve veći i zanimljiviji, te da se u Gospiću na 8. izdanju turnira „Mali medo” na Valentinovo 2015. godine mogla vidjeti jedna velika i bezuvjetna ljubav igrača, trenera i gledatelja prema sportu koji im je postao stil života, rukometu.

Vodstvo Rukometnog klub „Gospić” se zahvaljuje svim klubovima koji su sudjelovali na ovom izdanju turnira, svima koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u organizaciji, te se nada da će se u 2016. godini okupiti još više sudionika, te da će turnir dobiti još jednu dimenziju više.

 

LIKA-ONLINE: Turnir malih (velikih) rukometnih nada

Osmi po redu turnir u malom rukometu „Mali medo“ okupio je ove godine 34 ekipe iz Slovenije i Hrvatske. Izostale su ekipe iz BiH zbog epidemije gripe. Na tri igrališta igrale su istodobno utakmice, uz sudjelovanje ekipa triju kategorija: dječaci 2004. i 2006., te djevojčice 2004. godište.

Više od 400 dječaka i djevojčica, trenera i voditelja timova zaposjeli su parket gradske dvorane. Natjecanje je u ime domaćina RK „Gospić“ otvorio tajnik kluba Vanja Antić.
-Hvala svima vama koji ste danas ovdje s nama da bismo podijelili radost igranja rukometa. Iskreno nam je žao što ovdje nisu s nama klubovi iz BiH, iako i bez njih ovaj turnir ima predznak međunarodnog sportskog događaja. Zahvaljujem generalnom pokrovitelju Gradu Gospiću, kao i svima koji su pomogli da ovaj sportski događaj organizacijski bude na dostojnoj razini. Želim vam dobre rezultate, fer i sportsku igru i proglašavam 8. turnir „Mali medo“ otvorenim!

Djevojčice i dječaci svojski su se trudili, pokazujući pri tome zalaganje dostojno igrača i igračica starijih godišta i viših rangova natjecanja. Sve je budno pratila maskota velikog zeke, ali malog medu nismo vidjeli. Sportski znalci su kvalitetu igranja rukometa mlađih generacija ocijenili vrhunskom.

Nakon razigravanja najboljim se među klubovima u godištu dječaka 2006. pokazao RK „PŠR“ iz Crikvenice, prvo mjesto u kategoriji djevojčica 2004. godišta pripalo je ŽRK „Vinodol“ iz Novog Vinodola. Šampionska titula među dječacima 2004. godišta ostaje u Gospiću jer je RK „Gospić“ doslovno pomeo sve protivnike. Iako je riječ o dječjem turniru domaćini iz RK „Gospić“ svojski su se potrudili u ovoj zahtjevnoj organizaciji da bi se bilo na svojem mjestu.

Generalni pokrovitelj 8. turnira „Mali medo“ je Grad Gospić, uz mnoštvo sponzora koji su malim sportašima pobjednicima priredili prikladne nagrade.