RK GOSPIĆ – RK MATULJI  30:27 (19:14)
GOSPIĆ, GRADSKA-ŠKOLSKA ŠPORTSKA DVORANA

Gledatelja: 80
Suci: Adnan Kamberović (Rijeka), Kristijan Orešković (Senj)
Nadzornik: Miroslav Cindrić (Ogulin)
 




GOSPIĆ: Drmić 6, Udiljak, Radaković, Špehar 4, Jelić 3, Kriste 6, Došen, Kvesić 2, Brkljačić (14+1), Antić 7 (5), Pleša, Pavelić 2

MATULJI: Žiković, Vukas, P. Jelušić 5, Pleše, Slavić 3, Mudrić, Skladany, Z. Jelušić 1, A. Jelušić 7, M. Jelušić 9, Vukelić 2

Sedmerci: Gospić 6/6, Matulji 2/4
Isključenja: Gospić 8 minuta, Matulji 4 minute

Negdje oko 100 gledatelja (službeno 80) došlo je pogledati rukometni derbi u Gospiću u sklopu 9. kola III HRL Zapad. Igrali smo protiv tada prvoplasirane ekipe Matulja te im nanijeli 2. ovosezonski poraz rezultatom 30:27 (19:14).

Na početku utakmice smo bili uspavani te gosti dolaze do ranog vodstva (2:5). No ubrzo ubacijemo u višu brzinu te golovima Drmića (2), Jelića (2) i Antića (2) dolazimo na 6:6 u 11. minuti utakmice.
Kod rezultata 9:8 u 13. minuti, furioznom igrom u 7 minuta dolazimo na 17:11 (serija 8:3) ponajviše zahvaljujući raspoloženom “kradljivcu” Antiću sa 3 ukradene lopte u tom razdoblju te 2 obrane golmana Brkljačića nakon čega Kriste kroz kontre efektno poentira što budi i podiže publiku na noge, diže adrenalin svima u dvorani.
Vjerujemo da bi na poluvremenu razlika bila i bliže 10 golova da nam suci u 26. minuti u razmaku od 5 sekundi ne dodjeljuju 2 isključenja (kad se skupe oba faula ne znam bi li bilo dovoljno za jedno isključenje) te ostajemo sa 4 igrača u polju i odlazimo na odmor sa + 5 (19:14).

U drugi dio ulazimo opuštenije, što gosti iskorištavaju i vraćaju neizvjesnost u utakmicu, poravnavaju na 21:21. U 43. minuti ponovno dolazi do situacije da nam suci dodjeljuju 2 isključenja u razmaku od 5-10 sekundi, za prekršaje koji su eventualno za vraćanje na liniju 9 metara.
No gosti opet ne uspjevaju iskoristiti poklon sudaca te doći u rezultatsku prednost. U tom razdoblju odigravamo nekoliko odličnih obrana ( Kvesić, Špehar, Jelić) što nam donosi lagane golove (3) sigurnog Špehara iz kontranapada.
Rezultat 28:27 stajao je na semaforu više od 5 minuta. U tom razdoblju igralo se na nož, obrane su bile guste, pokretljive i duboke, popraćene često uspješnim golmanskim intervencijama (naš Brkljačić 4-5 presudnih obrana). Igramo obranu 4:2, Kriste i Antić istureni uspijevaju ukrasti loptu u 58. minuti, te Kriste izbacuje Antića u čistu kontru koju ovaj sigurno realizira. Slijedi nekoliko grešaka na obe strane, a u 60. minuti Drmić svojim 6. golom stavlja točku na i.

Kod gostiju su jako dobri bili “trio Jelušić” (Petar, Antonio i Mate) sa 5, 7 i 9 pogodaka te golman Žiković.
Suci su sudili dosta “bisera” na obe strane, međutim ne može se reći da su ikoga oštetili, a pogotovo ne goste iz Matulja (prigovori). Dovoljna je samo činjenica da su nam zbog nepoštivanja očite prednosti poništili 4 već postignuta gola, a tu su još i bar 2 smiješna isključenja.

Zbog vodstva čitave utakmice, u jednom trenutku i sa 6 golova prednosti, slobodno mogu reći da su naši rukometaši odigrali odličnu utakmicu i zbog toga apsolutno zasluženo pobijedili.