Vidljiv veliki napredak pojedinaca ali i ekipe!!!

 

Ove sezone smo se s generacijom `96/`97. godišta, koju je sačinjavali i nekoliko dečki `98. i `99. godišta, nažalost prvi puta uključili u služžbeno natjecanje HRS-a. Cilj je bio ššto bolji razvoj pojedinca ali ekipe kao kolektiva te možžemo reći da je cilj ostvaren.
Ekipa koju je činilo 18 igrača ostvarila je sljedeće rezultate.
Krenuli smo jako lošše te već u prvom kolu ostvarili jako lošše rezultate potiv RK Crikvenica (16:33) te pogotovo protiv ekipe Senja (24:34) koju smo znali i pobjeđivati. Neššto bolja igra prikazana je protiv puno jačih ekipa pa su porazi protiv RK Buzet (17:28) i RK Matulji (19:33) i očekivani.
Kako su svi klubovi imali svoga para s kojim su putovali na utakmice drugom paru, morali su odigrati i utakmicu između sebe te smo tako protiv RK Rovinj odigrali odličnu utakmicu i ostvarili pobjedu rezultatom 27:22. Solidna utakmica je odigrana u 4. krugu natjecanja kada smo protiv dosta jake ekipe Mladog Rudara ostvarili dobar rezultat 24:32, te uvjerljivo izgubili od RK Arena 43:22.
Nakon ozbiljnijih razgovora s igračima počeli su i bolji rezultati pa smo tako nerealno velikom razlikom odigravši odlične utakmice poražženi od RK Umag 21:29 i RK Poreč 26:33.
Slijede domaće utakmice protiv RK Senj, RK Crikvenica i RK Rovinj u kojima smo osvojili svih 6 bodova. RK Senj je uvijerljivo savladan rezultatom 33:24, RK Rovinj rezultatom 31:27 dok je ekipa Crikvenice neopravdano izostala te ostvarila poraz 10:0. Nova dva poraza doššla su protiv ekipe Buzeta 21:29 i ekipe Matulja 16:34.
U 9. krugu smo loššu utakmicu protiv RU Mladi Rudar (18:28) popravili odličnim nastupom protiv RK Arena u kojoj smo fulanim sedmercom u zadnjoj sekundi utakmice propustili osigurati nerješšen rezultat.
U posljednjem 10. kolu ostvarili smo, uz odličnu igru, neočekivanu ali apsolutno zaslužženu pobjedu protiv ekipe Umaga rezultatom 21:17 te poraz od ekipe Poreča 21:28.

Tablica pokazuje da smo ligu okončali na 7. mjestu od 10 klubova. Od 18 utakmica ostvarili smo 6 pobjeda i 12 poraza. U leđa nam gledaju RK Crikvenica, RK Senj i RK Rovinj.

Tijekom sezone se radilo vrlo dobro iako se uvijek možže i mora bolje. Ova sezona nam je poslužžila za ekipiranje i stvaranje kostura ekipe od igrača koji mogu i žžele pratiti ono što se od njih očekuje. Budući smo krenuli gotovo od nule možžemo biti jako zadovoljni pristupom, rezultatom i organizacijom. Napredak je bio nešto ubrzaniji budući dosta igrača kadetske ekipe igra i za seniore te su im te utakmice bile od velike važžnosti za napredovanje i dokazivanje.

Statistika – najbolji strijelci: rk-gospic.hr/12-13 statistika – najbolji strijelci i golmani(1).doc