Nakon prve utakmice nastavka i uvjerljive domaće pobjede protiv ekipe Selca stiglo nam je gostovanje u Ogulinu kod istoimenog protivnika. Bio je to derbi, sukob tada 3. i 4. ekipe lige. Pobjeda je značila puno, približavanje na 1 bod zaostatka za vodećom ekipom.
 




Bili smo skeptični kada smo pričali i izmjenjivali razmišljanja u danima prije utakmice budući su suci i delegat, znači sudačka trojka, iz Ogulina, tako je bilo delegirano i narađeno iz UHRS-a, pokušali smo kontaktirati nadležne ljude ali nitko se nije odazivao na pozive. U najmanju ruku bila je to čudna situacija.

No krenuli smo put Ogulina u veselom raspoloženju, uvjereni da smo jači, puni samopouzdanja, uvjereni u našu pobjedu.

Tako smo i ušli u utakmicu, čvrsto, ozbiljno, samopuozdano. Jedina čudna stvar je bio ujednačeni sudački kriterij, bili smo ugodno iznenađeni i kako se rezultat kretao (10:16 za nas na poluvremenu) sa opravdanom mišlju da je pobjeda naša, kako smo i očekivali sa 5 i više razlike jer smo svjesni da smo bolji protvinik. Čvrstom i pokretljivom igrom u obrani te sigurnim i raznovrsnim napadima (Drmić 3, Radaković 3, Jelić 4, Kvesić 3, Pavelić 3 pogotka) i lijepim brojem golmanskih obrana jednostavno smo vladali terenom. Domaćine su od veće razlike spašavali Cindrić sa 3 i Vuković, koji je sa desnog krila ulazio na glavu iz pola metra kuta te od mnoštva šuteva uspio zabiti 4 gola.

U nastavak su domaćini ušli sa dubokom i agresivnom obranom 3-2-1, koja je na trenutke “bacala” na 3-3 što nas je na početku iznenadilo, no snalazili smo se. Tada je uslijedilo 5 žutih minuta, nekoliko naših pogrešaka što je domaćine približilo na -2, a kasnije i na neriješen rezultat.

  Nakon što smo pali na 4 gola zaostatka, trener mijenja, ulaze Radaković kako bi pojačao obranu i Antić kako bi se brže trasformirali jer su nam te dvije komponente igre nedostajale. Tako je i bilo, obranu domaćini nisu mogli probiti, a što je i prošlo zaustavljali su golmani Leček i Brkljačić, što je rezultiralo sa kojom polukontrom i brzim napadom te dolazimo u vodstvo od 1 razlike (26:27) 2 i pol minute prije kraja.
Tada domaćini zabijaju gol iz “cepelina” u kojem se egzekutor nalazio u sumljivo poziciji gledajući na prijstup, a točka na “i” je izuzetno sretan gol domaćina Cindrića 10 sekundi prije kraja utakmice kada se lopta od trostrukog bloka odbila, prevarila našeg golmana Lečeka i brzinom “kornjače” ušla u suprotnu stranu gola.

Ponosni smo jer znamo da smo jedna od 3 najbolje ekipe lige (uz Buje i Pećine), ali boli način na koji smo izgubili, ali očito je da se protiv toga ne može.

Slijede nam 2 jako važne domaće utakmice, najprije sa Mornarom a zatim sa Pećinama jer bi uz dvije pobjede ponovo jako ozbiljno počeli puhati za vrat Bujama koje su prve.