Ovaj vikend sudjelovali smo na humanitarnom turniru u Ogulinu. Rukometaši Ogulina organizirali su humanitarni turnir «Pali pilu za Mateja», oboljelog Ogulinskog rukometaša. U lijepo ispunjenoj sportskoj dvorani snage su odmjerile seniorske ekipe Gospića, Dubovca iz Karlovca, te mlada kadetska ekipa Ogulina koju su pojačali nekadašnji ogulinski rukometaši, sudionici humanitarne akcije. Samu akciju svojim nastupom uveličale su Ogulinske mažoretkinje s nekoliko nastupa.

Prenosimo sa stranice RK “Ogulin”.

Odigran turnir za kraj akcije “Pali pilu za Mateja”

Rukometaši RK Ogulin organizirali su humanitarni turnir «Pali pilu za Mateja», oboljelog Ogulinskog rukometaša. U lijepo ispunjenoj sportskoj dvorani snage su odmjerile seniorske ekipe Gospića, Dubovca iz Karlovca, te mlada kadetska ekipa Ogulina koju su pojačali nekadašnji Ogulinski rukometaši, sudionici humanitarne akcije. Samu akciju svojim nastupom uveličale su Ogulinske mažoretkinje s nekoliko nastupa. 

Predsjednik RK Ogulin Ivan Vuković obratio se sportašima i posjetiteljima turnira s par riječi, naglasivši jednu od glavnih uloga sporta koja se sastoji u jačanju zajedništva, ljudskosti i uzajamnog pomaganja. Od samog početka akcije svi trenutni pogoni RK Ogulin, točnije pedesetak mališana uključilo se u akciju na način da su pozivali sve ljude da podrže akciju, svojim novčanim prilozima sami su, odvajavši od svog školskog džeparca, izdvajali za Mateja, prodavali su kalendare i majice, širili vijest putem Facebooka, u školama,među prijateljima, zvali humanitarni telefon, te u konačnici na samoj završnici akcije na turniru u dvorani brinuli da sve bude besprijekorno i savršeno.

Samo otvorenje turnira bilo je posebno emotivno. Otvorenju su prisustvovali Matejev otac, Zlatko Vuković i djevojka Mateja Prebeg koji su sa svim Ogulinskim rukometašima na sredini terena zapalili pilu pozitive za Mateja.

Zajedništvo kluba pokazano je i činjenicom da su na turniru sudjelovali i rukometaši, koji su igrali prije nekoliko godina za Ogulin, iz dalekog Metkovića i bližeg Zagreba. Posebnu zahvalu organizatora dobili su pokrovitelji turnira koji su rukometašima pomogli da sve bude u najboljem redu. Poduzeće  «Og grafika» zaslužila je zahvalnicu zbog donacije 500 kalendara koji su rasprodani u Ogulinu po simboličnoj cijeni od 20 kn. Radio Ogulin je vijest proširio diljem Hrvatske zahvaljujući Facebooku i ostalim poznatim vezama. Vlasnik parfumerije «Turističko», Saša Vejzović osigurao je nagrade za najbolje na turniru, a isto je učinio i za turnir povodom dana Ogulina.

RK Ogulin posebno se zahvalio momčadima koje su sudjelovale na turniru i koje su i same kupnjom majice potpomogli uspjeh ove akcije. Iako je rezultat bio u drugom planu valja spomenuti da je prvo mjesto osvojio RK Dubovac, drugo mjesto RK Gospić, a treće RK Ogulin. Najbolji strijelac je iz RK Gospića Mate Pavelić, najbolji igrač je iz Dubovca Peraica, a golman mladi rukometaš Ogulina rođen 1998. godine Josip Vučić.

Financijski iznos od turnira i ostatka akcije, u iznosu od 15 000 kn, na račun obitelji Vuković biti će uplaćen do kraja tjedna. Iz RK Ogulin zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji akcije «Pali pilu za Mateja»

Rezultati turnira:
RK Dubovac – RK Ogulin  35:22
RK Ogulin – RK Gospić  36:44
RK Gospić – RK Dubovac 22:26