Edukacija na prvom mjestu.

Educiranje članova nam je veoma bitno i ulaganje u tom smijeru je prioritet. Tijekom godina svoje članove što kroz posjećivanje, davanje podrške i sudjelovanje na brojnim sportski i klulturnim aktivnostima u organizaciji drugih udruga, što kroz samostalnu organizaciju raznih događanja, sudjelovanja na radionicama sportske psihologije i sl. pokušavamo odgojiti u otvorene, komunikativne i vesele jedinke koje će naše društvo učiniti boljim i kvalitetnijim za život.

Da bi mogli educirati one najmlađe moramo educirati one starije, njihove trenere koji u datom trenutku moraju biti i učitelji i roditelji i prijatelji.

Beba Romac, Antonija Matić, Ivan Jelić i Mate Pavelić pohađali su i uspješno okončali svoje trenersko obrazovanje pri Sportskom učilištu te dobivenom diplomom postali treneri rukometa i licencirani treneri pri Hrvatskom rukometnom savezu.

Odlična je ovo vijest za rukomet u Gospiću budući sada pri klubu djeluje čak 8 školovanih rukometnih trenera čime ulazimo među klubove s najbrojnijim trenerskim kadrom u Hrvatskoj. U stopu slijedeći dugoročne ciljeve kluba postavljene prije nekoliko godina u planu je obrazovanje još nekolicine trenera čime ćemo osigurati daljnji napredak cijeloga kluba.

Ovim putem zahvaljujemo Zajednici sportova grada Gospića koja nam je kroz prijavljeni projekt omogućila financiranje navedenog školovanja.