Odrađena je ekološka akcija “”Zelena čistka” čiji cilj je bio čišćenje park-šume Jasikovac. U akciji su sudjelovali i članovi našega kluba. Bila je odlična ekipa i vesela atmosfera u kojoj se napravilo puno posla. Nadamo se sudjelovanju na budućim sličnim akcijama.

 

Prenosimo s portala:

LIKA-ONLINE: Još jedna uspješna “čistka”

Hrvatska se danas priključila svjetskoj akcije čišćenja okoliša kroz ekološku akciju „Zelena čistka“. U Gospiću su ovu hvale vrijednu akciju zajednički organizirali Grad Gospić, Lička ekološka akcija (LEA), Turistička zajednica Grada Gospića i komunalno poduzeće „Komunalac“. U park-šumi Jasikovac okupilo se više od 150 volontera, uglavnom djelatnika gotovo svih gradskih ustanova i poduzeća, kao i članova brojnih udruga. Na samom početku akcije pročelnik Gradskog odjela za komunalnu djelatnost i stanovanje Pavao Pavelić istaknuo je potrebu daljnjeg jačanja svijesti građana o zaštiti okoliša, kao i o važnosti primarnog odvajanja otpada. Volonteri su podijeljeni u tri grupe, pa su čistili dionice oko ulaza u Jasikovac i u okolici groblja, dionicu uz cestu pored šume u duljini od 2 kilometra, kao okolicu nekadašnjeg hotela u samom Jasikovcu. Nakon uspješno provedene akcije gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić zahvalio se svima koji su unatoč povremenoj kiši ustrajali i očistili velike površine park-šume Jasikovac.
-Koristim priliku da bi vam se zahvalio što ste unatoč lošim vremenskim prilikama i neradnom danu došli ovamo i dali svoj obol akciji. Suorganizator akcije je Lička ekološka akcija LEA koja se već godinama revno angažira u ovakvim aktivnostima. S nama su sve gradske ustanove i poduzeća, tu je i GD Crvenog križa, poduzeće „Komunalac“, brojni građani koji su željeli i na ovaj način pokazati da im je stalo do čistog okoliša. Osim ovog praktičnog dijela akcije svi mi sa ovog mjesta šaljemo poruku da je došlo vrijeme da svaki stanovnik Gospića svojim primjerom pokaže kako treba skrbiti o čistoći našega grada, rekao je gradonačelnik Krmpotić.
Za ovu je prigodu Grad Gospić osigurao svu potrebnu logistiku, „Komunalac“ strojeve i veću grupu radnika, dok su objekti na strelištu Lovačkog društva „Lika“ poslužili su za podjelu graha i okrjepe sudionicima ovogodišnje Zelene čistke u Gospiću. U Ličko-senjskoj županiji slično je danas bilo i u Senju, Otočcu, Novalji, Perušiću, Brinju, Korenici i Udbini. „Zelena čistka“ najveći je volonterski pothvat u Hrvatskoj. Procjenjuje se da je lani diljem Hrvatske svoj doprinos čišćem okolišu dalo oko 42 tisuće sudionika, u 170 gradova i općina.