Napokon ponovno na terenu.

Zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19 došlo je, između svega ostaloga na globalnoj razini pa tako i u Hrvatskoj, do zabrane treniranja i odigravanja utakmica počevši s ponedjeljkom 16. ožujka 2020. godine.

Nakon točno 56 dana provedenih u karanteni tijekom koje smo sa svojim članovima bili u svakodnevnom kontaktu, dostavljali im treninge koje su radili od kuće, došao je dan kada su nam ponovno omogućeni grupni treninzi.

Stižer civilne zaštite Republike Hrvatske procijenio je da virus slabi i da su stečeni epidemiološki uvjeti za održavanje ekipnih treninga na otvorenome što je upravu kluba, trenere i sve naše članove izuzetno obradovalo.

Prvi treninzi odrađeni su u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine, a sreća i osmjesi na licima svih prisutnih pokazali su koliko nam je zajedničko druženje, kontakt i ekipno treniranje ustvari nedostajalo, te koliko zapravo svi volimo i živimo trening i naš rukomet.

S treninzima na vanjskim terenima krenulo je 5 grupa i oko 100 dječaka i djevojčica velikog rukometa u Gospiću (treneri Ivan Jelić, Antonija Matić, Beba Romac, Vanja Antić), a očekujemo da bi grupe malog rukometa i svi članovi s područja Udbine s treniranjem krenuli čim se dobije službena obavijest o otvaranju dvorana.

Nadamo se da je borba s virusom COVID-19 dobivena, da će se život u najkraćem mogućem roku vratiti u normalu, te da više nikada nećemo biti u situaciji da se na bilo koji način moramo odvajati od treninga i natjecanja, odnosno od našeg stila života.