Nakon blagdanske stanke proteklog su vikenda krenule ligaške obaveze za djevojčice U14 i U12.

Igračice ekipe U14 trenera Vanje Antića na domaćem su terenu odigrale zaostali susret 2. kola 1.HRL Zapad protiv vršnjakinja ŽRK Zaprešić, dok je ekipa U12 trenerice Antonije Matić otputovala u Dugo Selo na utakmice 6. kola spomenute lige protiv rukometašica ŽRK Dugo Selo ’55 i ŽRK Ivanić.

Zaostalu utakmicu 2. kola 1. HRL Zapad rukometašice Gospića odigrale su na domaćem terenu veoma srčano i emotivno, što im je poremetilo smirenost i razinu koncentracije.

Djevojčice iz Zaprešića bile su im tvrdi protivnik, te su većim dijelom susreta bile u prednosti.

Minimalna prednost na kraju prvog dijela utakmice bio je pokazatelj još jednog kvalitetnog i, za igračice i gledatelje, stresnog završnog dijela susreta.

U nastavku su Zaprešićanke držale prednost koju su Gospićanke dvjema 2:0 serijama u posljednje 4 minute susreta sustigle i utakmicu završile podjelom bodova (22:22).

Posebno su napete bile posljednje 4 minute u koje su rukometašice Gospića ušle sa zaostatkom 19:22. Dvama pogodcima Sare Vukelić i jednim Matee Gučanin utakmica je u posljednjih 20 sekundi još jednom ušla u neizvjesne vode.

Odličnom i agresivnom obranom domaće su rukometašice preko Nike Ivančić vrlo brzo došle do posjeda i izborenog sedmerca kojeg je sigurno sa zvukom sirene, za osvajanje novog boda, realizirala Danijela Holjevac.

Najboljom igračicom susreta ispred Rukometnog kluba „Gospić“ proglašena je Sara Vukelić.

Djevojčice trenera Antića u ukupnom poretku zauzimaju 4. mjesto, s 5 odigranih utakmica, 3 pobjede, 1 neodlučenim ishodom, 1 porazom i sa 7 osvojenih bodova.

RK GOSPIĆ – ŽRK ZAPREŠIĆ 22:22 (9:10) Vukelić (10), Ivančić (5), Kulaš (3), Rukavina (1), Holjevac (1), Gučanin (1), Grdošić (1)

Prvih 10 minuta susreta protiv ŽRK Dugo Selo ’55 djevojčice U12 držale su ritam s protivnicama i do kraja prvog dijela rezultatski su bile u zaostatku od -2 (4:6). Nakon predaha igralo se „gol za gol“ do 30. minute nakon koje isključenje i nekoliko promašenih prilika daju prednost dugoselskim rukometašicama, što one koriste i do kraja susreta odlaze na +6 (7:13).

U drugoj utakmici odigrana su dva potpuno različita poluvremena. U prvom dijelu rukometašice Ivanića bile su kvalitetnije i koncentriranije, te su velikom serijom od 7:0 nakon 6. minute susreta osigurale prednost koja je na poluvremenu iznosila 12:4. U nastavku su igrački i rezultatski bolje bile Gospićke rukometašice prikazale puno bolju igru kojom su postigle više golova od protivnica. Nažalost rezultatska prednost s poluvremena bila je prevelika i susret je završio rezultatom 20:15 za igračice ŽRK Ivanić.

U susretu protiv ŽRK Dugo Selo ’55 najboljom igračicom proglašena je Matea Halapa, dok je u utakmici protiv ŽRK Ivanić istu titulu ponijela Mia Vukelić.

Djevojčice trenerice Matić trenutno se nalaze na 12. mjestu ukupnog poretka, s 10 odigranih utakmica, 4 pobjede, 6 poraza i 8 osvojenih bodova.

RK GOSPIĆ – ŽRK DUGO SELO ’55 7:13 (4:6) – Vukelić (4), Halapa (2), Mesić M. (1)

ŽRK IVANIĆ – RK GOSPIĆ 20:15 (12:4) – Vukelić (4), Mesić M. (4), Fajdić (3), Halapa (3), Brkljačić (1)