RUKOMETNI KLUB „GOSPIĆ“ USPJESIMA U 2016. „NAPLATIO” TEŽAK I OZBILJAN RAD ZADNJIH NEKOLIKO GODINA – u organizaciji Zajednice sportova Grada Gospića održana je dodjela nagrada najboljim sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima u Gospiću u 2016. godini.

Iako već nekoliko godina naš klub radi izuzetno ozbiljno, organizirano i sistematično, iako su naši članovi svake godine dobivali nagrade u izboru istog organizatora, 2016. godine je sav uložen trud došao na „naplatu“, te je iza nas zaista jedna povijesna godina.
U 4 kategorije osvojeno je čak 5 nagrada:
– najveća mlada nada – Matej Suknaić
– najbolji trener – Vanja Antić
– najbolji sportski klub – Rukometni klub „Gospić“
– poticaj i razvoj sporta – Josip Štampar i Ivan Jelić

NAJVEĆA MALDA NADA:
Suknaić Matej (RK „Gospić“) – mladi rukometaš rođen 28.2.2002. godine koji je svojom ljubavlju prema rukometu, zalaganjem, borbenošću i odanošću treninzima i utakmicama već sada postao jedan od najboljih igrača svoje ekipe. Jedan je od najzaslužnijih što njegova generacija ostvaruje dobre rezultate u 1. Hrvatskoj mlađe kadetskoj ligi regije zapad i Županijskoj ligi Primorsko-goranske županije. U prilog idu i statistički podaci koji pokazuju izuzetan napredak u njegovoj igri. Prošlogodišnjih 18 pogodaka u 12 utakmica i prosjek od 1,5 pogotka po utakmici, neusporedivi su s ovogodišnja 82 pogotka u 17 utakmica i prosjekom od 4,8 pogodaka po utakmici.

NAJBOLJI TRENER:
Vanja Antić (RK „Gospić“) – licencirani trener Rukometnog kluba „Gospić“ koji je nekoliko godina bio trener seniora i u 2016. godini s tom ekipom ostvario uspjeh ulaska iz 3. u 2. HRL zapad. Navedeni uspjeh je od izuzetne važnosti za razvoj kluba i igrača koji u njemu djeluju. Uz seniorsku ekipu, trener je i ekipi mlađih kadeta koja je također ostvarila uspjeh, te se od 2016. godine natječe u 1. Hrvatskoj mlađe kadetskoj ligi regije zapad.

NAJBOLJI SPORTSKI KLUB
RK „Gospić“ – Rukometni klub „Gospić“ je posljednjih godina ostvario veliki napredak na gotovo svim područjima, od rezultata do organizacije, pa tako danas u klubu djeluje 9 grupa koje broje oko 200 članova/igrača. Napredak svih ekipa (od seniorskog do najmlađih uzrasta) je vidljiv na svakom koraku, što pokazuje i činjenica da je seniorska ekipa izborila plasman iz 3. u 2. HRL zapad, da su mlađi kadeti i dječaci osigurali plasman za natjecanje u 1. ligama u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza, te da je ekipa dječaka ostvarila povijesni uspjeh plasiravši se na PH u Umagu gdje je zauzela 13. mjesto. Očiti napredak seniorske ekipe su prepoznali i gledatelji koji su se sa svakom sljedećom utakmicom okupljali u sve većem broju. Odlične rezultate postizali su i oni najmlađi u malom rukometu koji su se gotovo sa svakog turnira vraćali s brojnim ekipnim i individualnim nagradama.

NAGRADA ZA POTICAJ I RAZVOJ SPORTA 
Josip Štampar (RK „Gospić“) – osoba koja se Rukometnom klubu „Gospić“, kao igrač, priključila prije 2 godine. Profesor tjelesne i zdravstvene kulture postao je licencirani rukometni trener koji tijekom cijele 2016. godine vodi 2 rukometne ekipe dječaka i djevojčica na Ličkom Osiku. Josip je čovjek izrazito vrijednih osobnosti i pozitivnih stajališta kojima svakim danom privlači sve više mladih kako bi se bavili rukometom. Svojim ponašanjem i ljudskim kvalitetama može biti uzor svim sportašima.

Ivan Jelic (RK „Gospić“) – mladi i talentirani rukometaš Rukometnog kluba „Gospić“ rođen 4.4.1997. godine već se 10 godina bavi rukometom i nekoliko je godina jedan od najbolji igrača seniorske ekipe, a u 2016. godini napravio je i korak više. Bio je jedan od stožernih igrača i često direktni čovjek odluke u utakmicama u kojima je svoju ekipu vodio do ulaska u viši rang, 2.HRL zapad. Statistički podaci od 121 gola u 24 utakmice i 5,04 pogotka po utakmici (85 pogodaka u 15 utakmica (5,67 golova po utakmici) minule sezone u 3. HRL zapad i 36 pogodaka u 9 utakmica (4 pogotka po utakmici) u prvom dijelu sezone 2016./2017. U 2. HRL zapad) za poziciju lijevog krila su izuzetno dobri rezultati. Uz igračke rezultate Ivan oko sebe okuplja nove rukometaše, trener je grupe mlađih uzrasta rođenih 2008. godine i mlađih s kojima već drugu godinu radi izuzetan posao, te im u svim područjima može biti veliki uzor.

 

Čestitke svim nagrađenim sportašima i sportskim kolektivima. Nadamo se da će vam ove nagrade biti samo dodatni poticaj za daljnji rad.