U organizaciji Rukometnog kluba “Gospić” krenulo se u doniranje odjeće, obuće i ostalih stvari potrebnih za pomoć obiteljima slabijeg socijalnog statusa. Akciji se pridružilo mnogo građana grada Gospića i time dalo cijeloj toj ideji novu i veću dimenziju. Prvotno je, uz potporu ravnatelja škole, ideja bila pomaganje obiteljima djece koja polaze u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću, no neočekivano velika količina prikupljenih stvari proširila je krug doniranih ljudi.

GALERIJA SLIKA

 

U sakupljanju stvari sudjelovalo je 56 „obitelji“, sakupile su se 2 velike, 9 srednjih, 4 male kutije, te 27 vreća i 88 vrećica odjeće, obuće, igračaka, higijenskih i sličnih potrepština.

Preciznije sakupilo se minimalno 1986 komada/pari (broj koji je otišao za Slavoniju nemamo, kao ni broj odjeće s većom greškom (4 vreće)), a u broju nisu ni 4 vreće igračaka), odjeće obuće, igračaka i sl.

Roba je spakirana u 50 kutija, a donirane stvari su razvrstane na 18 „strana“:
      – poplavljena područja u Slavoniji
      – Starački dom u Gospiću
      – Centar za socijalnu skrb u Gospiću
      – 15 obitelji (41 dijete) čije je barem jedno dijete polaznik OŠ dr. Jure Turića u Gospiću

– 4 vreće robe s većom greškom će se još pregledati i odlučiti kamo s njom
– 4 vreće svakojakih igračaka, crtića, ukrasa će donirati nekome tijekom godine

Hvala svim ljudima koji su sudjelovali u donaciji. Kao što se može vidjeti bilo je jako puno doniranih stvari, te nam je za razvrstavanje trebalo još više vremena i živaca bubući smo htjeli da stvari odgovaraju osobi kojoj su bile namijenjene. Nadamo se da nam nitko neće zamjeriti ukoliko nešto odgovara jer je u cijelu akciju uloženo puno truda, brige i osjećaja.