Mlađi kadeti su u subotu, 8.12.2018. godine, gostovali u Rovinju i odličnim igrama ostvarili nove dvije pobjede.

U 6. krugu 1.HMKRL zapad smo na teško gostovanje u Rovinj otputovali bez veoma bitnog Luke Delišimunovića (bolest) i s ozlijeđenim golmanom Antom Stilinovićem, te ipak uspjeli ostvariti dvije jako vrijedne pobjede s kojima smo potvrdili odlične nastupe u prethodnom krugu kada smo savladali ekipe Umaga i Poreča, izravne konkurente prve tri pozicije koje voda na završnicu PH.

 

RK GOSPIĆ – RK ROVINJ 19:17 (7:10) – gotovo je nemoguće povezati prikazanu igru sa stanjem na semaforu u prvih 8 minuta utakmice. Pogotcima Rajiča i Starčevića veoma brzo dolazimo do vodstva 2:0, da bi Rajič ponovno bio precizan za 3:1. Uslijedilo je razdoblje u kojem smo odličnim obranama i kreativnim napadom dolazili do niza stopostonih prilika koje, što zbog brzopletosti što zbog vrlo dobrog protivničkog golmana, nismo uspjeli realizirati. S druge strane protivnik je uspijevao poentirati iz nekoliko svojih polušansi i povesti 4:3.

Uslijedilo je nekoliko veoma diskutabilnih sudačkih odluka koje su, uz nerealizirane zicere, unijele nemir u naše igrače te smo morali reagirati minutom odmora nakon koje se gotovo ništa nije promijenilo. Trener Antić je zbog neprestanih prigovora sucima u 18. minuti utakmice dobio opomenu u vidu žutog kartona. Imali smo u tim trenucima za domaćom ekipom Rovinja 3 pogotka zaostatka (7:10). U drugom poluvrijemenu smo pokušali odraditi još agresivniju obranu i biti puno skoncentriraniji u napadu, no realizacija nam nije bila na nivou. Nekoliko pogođenih stativa anuliralo je zaista odlično odrađene obrane.

Pri rezultatu 10:13 radimo jedno obrambenu izmjenu koja se pokazala možda i presudnom za daljnji tijek utakmice. Rotacijom Marasa na prvog i Starčevića na prednjeg igrača u 5:1 obrani zatvorili smo rupe kroz koje su igrači Rovinja najviše prijetili. Starčević je trima uzastopnim pogotcima iskoristio obrane vratara Stilinovića i poravnao na 13:13, da bi nas Kovačević doveo u vodstvo 14:13. Činilo se tada da smo se othrvali nervozi i ušli u pozitivan ritam no ekipa Rovinja se vraća i potaknuta našim nerealiziranim sedmercem ponovno prelazi u vodstvo (16:15). Odrađujemo nove odlične obrane koje Starčević i Rajič potvrđuju za novo vodstvo (17:16). Matija Šuran protivnike dovodi do poravnanja (17:17), no Borna Milković nam odlično izvedenim sedmercem u posljednjoj minuti utakmice donosi novo vodstvo koje realiziranim kontranapadom potvrđuje Ivan Starčević i donosi pobjedu od 2 pogotka prednosti. Ivan Starčević je postigao 7, Nikola Kovačević 5, Gabriel Rajič 4, Josip Klobučar 2, dok je Borna Milković dodao 1 pogodak.

 

RK BUZET – RK GOSPIĆ 21:27 (11:16) – bila je ovo nešto manje zahtjevna utakmica nego prva protiv ekipe Rovinja iz razloga što su protivnici bili fizički slabiji nego naš prvi protivnik. Cijelu utakmicu smo proveli u vodstvu, no nismo se uvjeljivije uspjeli odvojiti sve do završnice prvog poluvremena. kada serijom 4:1 na odmor odlazimo s 5 pogodaka prednosti. Obrana 6:0 pokazala se kao odličan izbor budući smo 5:0 serijom na samom početku nastavka poveli 21:11 i riješili pitanje pobjednika. Posljednjih 15 minuta utaklmice došlo je rotacije većeg dijela ekipe koja je uspjela zadržati visoku prednost i ostvariti još jednu pobjedu. Strijelci su u našoj ekipi bili Gabriel Rajič (7), Marin Kaštelan (6), Nikola Kovačević (5), Borna Milković (4), Matija Vukelić (3) i Ivan Starčević (2).