Nakon uspješno održanog prvog „seminara“ sudaca u okviru prvog dijela 16. turnira „Mali medo“ na kojem su sudjelovale djevojčice U15 i U13, u subotu, 23. rujna 2023. godine, organizirana je nova edukacija istoga karaktera.

Kako smo već pisali, dvanaest dječaka i djevojčica, članova Rukometnog kluba „Gospić“, educiralo se i prošlo testiranje za rukometne suce koji djeluju pri Sudačkom zboru Ogulin. Svi su oni spremni usvajati nova znanja i željni dodatno proširiti svoje sudačke sposobnosti.

S tim je ciljem i Rukometni klub „Gospić“, po drugi puta, organizirao edukaciju rukometnih sudaca koja se održala u okviru drugog dijela 16. turnira „Mali medo“ na kojem su snage odmjerili dječaci U15 i U11.

Kroz cijeli turnir sudili su gospićki rukometni suci, Matija Bukovac, Vedran Hećimović, Marta Šulentić, Anja Rukavina, Luka Brozičević i Josip Pajtl, koji su se izmjenjivali u nekoliko kombinacija sudačkih parova. Njihovo su suđenje i ovoga puta pozorno pratili dugogodišnji nadzornici s područja Primorsko-goranske županije, Goran Turkalj i Milan Blagovčanin. Svojim velikim sudačkim iskustvom i znanjem kroz cijeli su turnir ispravljali pogreške, ukazivali na novitete kod sudačkih odluka, savjetovali i analizirali mlade sudačke nade koje su savjete objeručke prihvatili.

Od srca se zahvaljujemo nadzornicima na odvojenim vremenu i velikoj motivaciji da svoja znanja prenesu na one najmlađe.