U Gospiću je gostovala profesorica sportske psihologije Vesna Hude te održala zanimljiva i kvalitetna predavanja trenerima, igračima i roditeljima.

Kulturno informativni centar u Gospiću je u utorak, 16. travnja 2019. godine, bio rezerviran za sportaše. Profesorica sportske psihologije Vesna Hude je održala tri veoma zanimljive i prije svega poučne radionice/predavanja.

Prvo predavanje je bilo namijenjeno trenerima, dok su nakon njih nova znanja stjecali sami sportaši. Tema je bila Unaprjeđenje komunikacije sudionika u sportu kroz koju su sudionici u međusobnoj i interakciji s profesoricom Hude dobili dodatna saznanja o profilima trenera, njihovoj komunikaciji i poboljšanju iste prema svim sudionicima u i oko trenažnog procesa.

Sudionici su upoznati i s poželjnim i nepoželjnim ponašanjima u komunikaciji, sa svojim komunikacijskim stilovima, kako se nositi u stresnim situacijama, kako bolje komunicirati i suočavati se, te kako poraditi na međuljudskim odnosima.

Posljednje, treće, predavanje bilo je namijenjeno roditeljima kako bi kroz temu Sport kao poligon za odgoj djece i mladih shvatili koliko je bljanje sportom potrebno djeci i mladima.