U tijeku su školska sportska prvenstva, a na red je došao i rukomet. OŠ dr. Jure Turića je bila domaćin OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića u konkurenciji 5. i 6., te 7. i 8. razreda. Utakmice su se odigrale u srijedu, 8.3.2017. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću gdje je prikazan odličan rukomet.

Prva utakmica je bila ona u konkurenciji 5. i 6. razredau kojoj su rukometaši OŠ dr. Jure Turića iz Gospića uvjerljivo savladali vršnjake iz Senja i plasirali se na poluzavršnicu, dok smo u konkurenciji 7. i 8. razreda mogli gledati pravu mušku triler utakmicu u kojoj su nakon 9 izvođenja udaraca sa 7 metara pobjedu ostvarili dječaci iz Senja.

 

5. i 6. razredi: OŠ DR. JURE TURIĆA (Gospić) – OŠ SILVIJE STRAHIMIRA KRANJČEVIĆA (Senj) 27:9 – od samoga početka se vidjelo da će ovo biti jednosmjerna utakmica u kojoj će dominirati osnovnoškolci iz Gospića. Razlika je iz minute u minutu rasla do konačnih +18. Najefikasniji su u našoj ekipi bili Nikola Kovačević s 8, te Ivan Župan i Ivan Starčević 6 pogodaka.

7. i 8. razredi: OŠ DR. JURE TURIĆA (Gospić) – OŠ SILVIJE STRAHIMIRA KRANJČEVIĆA (Senj) 18:18 (26:27)p – preko 300 učenika moglo je vidjeti odličnu, borbenu i mušku utakmicu u kojoj su na kraju više sreće imali protivnici iz Senja. Gosti su većinom zahvaljujući slaboj realizaciji naših rukometaša većinu utakmice proveli u vodstvu. Izigrane akcije prečesto su završavale na prečkama i stativama protivničkog gola te smo bili u zaostatku i od 4 razlike. Dečki su počeli zabijati zicere, pojačali u obrani te se razlika polako topila. Uspijevamo izjednačiti na 17:17, imamo napad za vodstvo 2 minute prije kraja, no ne uspijevamo realizirati izrađeni zicer s pivota. Senjani pogotkom Barbića 60 sekundi prije kraja utakmice dolaze u novo vodstvo koje anulira odlični Rupčić. U posljednjih 20 sekundi utakmice gosti ne uspijevaju postići pogodak te se ulazi u raspucavanje sedmeraca. Napadački su najraspoloženiji bili Ante Rupčić s 8 i Josip Starčević s 4 pogotka, dok je odličan na golu tijekom cijele utakmice bio naš Karlo Mataija.

Po 5 igrača jedne i druge ekipe izvodili su svoje sedmerce, da bi naši dečki u zadnju seriju ušli s pogotkom prednosti, no ne uspijevamo realizirati sedmerac za pobjedu i ulazimo u novu rundu raspocavanja u kojoj su Rupčić i Barbić “kidali” živce svima prisutnima. Ipak, sreća nam je u 9. krugu okrenula leđa te pobjeda odlazi dječacima iz Senja.

Čestitke svim sudionicima na fer i korektnoj borbi, kvalitenom rukometu i ponašanju kojim su prezentirali svoje škole.