Projekt “Pogled u plavo” stigao i u Gospić.

U Gospić je u organizaciji Grada Gospića, Turističke zajednice Grada Gospića, a u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja stigao projekt “Pogled u plavo” koji za cilj ima promovirati Hrvatsku kroz ronjenje. Radi se o projektu koji u svom programu ujedinjuje sigurnost u ronjenju, promociju hrvatskog podmorja, edukaciju i ekologiju.

Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću bio je tijekom subote i nedjelje (9. i 10 lipnja 2018. godine) montiran 10 metarski bazen u kojem su se svi zainteresirani posjetitelji imali priliku okušati u ronjenju s punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja.

Otvaranje projekta bilo je u subotu, 9. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati, a pročelnica Gradskog upravnog odjela za upravu i samoupravu Ivana Kaleb Asić nazočnima se obratila s nekoliko prigodnih riječi.

Na samom otvaranju su prisustvovali i naši rukometaši koji su se odazvali pozivu Turističke zajednice Grada Gospića i odradili prve zarone u montiranom bazenu, a mnogi i prve zarone u životu.

Bila je ovo još jedna hvalevrijedna akcija i projekt koji je našim rukometašima ali i svima ostalima zasigurno još malo otvorio svijest prema očuvanju voda i cjelokupnog okoliša.