GALERIJA SLIKA
Mlađi uzrasti (`02.-`05. godišta) Rukometnog kluba “Gospić”, a ujedno i učenici OŠ dr. Jure Turića u Gospiću promovirali su rukomet svojim prijateljima i školskim kolegama razredne nastave (1. do 4. razreda), pa se tako na tribinama okupilo 300-tinjak navijača sa svojim učiteljima. Bilo je to izvanredno iskustvo za gledatelje, ali i jedno posebno za igrače.

 

Prenosimo s web stranice OŠ dr. Jure Turića u Gospiću: Promocija rukometa u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću

OŠ DR. JURE TURIĆA, GOSPIĆ: Promocija rukometa u našoj školi

     U četvrtak je 30. siječnja 2014. god. jedan školski sat u Gradskoj športskoj dvorani bilo vrlo živo i zanimljivo. Naime, u dogovoru s RK Gospić i Ravnateljem škole, učenici naše škole promovirali su rukomet. Po dvije ekipe RK Gospića – godište 2004. i mlađi pod vodstvom trenera Zvonimira Kneževića i dvije ekipe godište 2002./2003. pod vodstvom trenera Vanje Antića odigrale su niz kratkih međusobnih utakmica: dvije utakmice unutar ekipe svakog trenera po sedam minuta i 15-minutnu utakmicu između ekipa trenera Zvonimira i Vanje.
Igrači utakmica odlično su i ozbiljno odradili posao, iako vremenski kratko, bilo je vrlo zanimljivo pratiti kako se nižu golovi i grade obrane.

     Osim igrača na terenu, aktivni su bili i navijači pa su zdušno navijali za svoje prijatelje. Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljima napunili tribine dvorane i pokazali kako se navija i na dobar i pozitivan način podržava igrače na terenu. Ovaj put, rezultati i pobjeda nisu bili u prvom planu, koliko sama igra i podrška malih navijača.

     Cilj igre bio je promocija samog rukometa i popularizacija sporta i pozitivnog sportskog ponašanja.

     Mlađe uzraste RK Gospića čeka uzbudljiv vikend pred nama, kad će se održati sedmi po redu turnir Mali Medo (subota 8.2.2014.).

     Obzirom da su mlađi uzrasti ovu sezonu započeli vrlo uspješno, na turniru će vjerojatno biti jako zanimljivo i borbeno. Bilo bi jako lijepo da imaju dobru i srčanu podršku s tribina.

     Osim što su uspješni na terenu, igrači RK Gospić sudjeluju i u raznim drugim aktivnostima, ponajviše humanitarnog karaktera.  Svi zajedno predstavljaju jaku i kvalitetnu ekipu velikog srca.

U nastavku možete pročitati intervju s mladim rukometašima koji je prošle godine napravila školska novinarska grupa, a više o samom klubu i igračima RK Gospić pročitajte na njihovoj službenoj web stranici: Rukometni klub “Gospić”

Željka Šikić, nastavnica informatike

     Novinarska je grupa obavila intervju s mladim rukometašima u Gradskoj športskoj dvorani. Rukometaši, kao i njihov trener, ukazali su nam koliko je sport važan za svakog čovjeka. 

1. Možete li nam se ukratko predstaviti i reći ponešto o sebi i grupi koju trenirate? (Pitanje za trenera)
Zovem se Vanja Antić. Po zanimanju sam učitelj i radim u OŠ dr. Jure Turića. Treniram dvije skupine učenika, generaciju 2002./2003. i 2004./2005. Grupa, čijem ćete treningu danas prisustvovati, broji ukupno 25 članova. Svi su učenici OŠ dr. Jure Turića. Najviše je dečkića iz 3. i 4. razreda, a ima ih nekoliko i iz 5. razreda. U veljači 2007. god. krenuli smo s rukometnim treninzima. Danas su to učenici prvih i drugih razreda srednje škole.   

2. Zašto ste odlučili trenirati rukomet? (Pitanja za mlade rukometaše)
Ivan Krpan: Prije sam trenirao košarku, ali mi se rukomet oduvijek više sviđao. Često sam ga gledao na televiziji. Puno je mojih prijatelja treniralo rukomet pa su time i mene još više zainteresirali.

3. Volite li još koji sport osim rukometa?
Matej Suknaić: Meni je nogomet jako drag. Trenirao sam ga prije četiri godine, međutim, ljubav prema rukometu ipak je pobijedila.

4. Tko vam je najbolji rukometaš hrvatske reprezentacije?
Marko Kovačević: Domagoj Duvnjak, zato što je mlad, a tako sposoban i iskusan. Imam osjećaj da može zabiti svaki gol.

5. Bavi li se tko od vaših roditelja sportom?
Josip Rukavina: Moj tata trenira nogomet u NK „Velebit“. On me je često poticao da se bavim bilo kojim sportom, a ja sam se odlučio za rukomet.

6. Opišite nam jedan svoj trening!
Leon Knežević: Na početku se zagrijavamo na način da igramo razne igre: ledenu babu, lanac, gađanje… Zatim se penjemo po običnim ljestvama, koje su na zidu, pa trčimo po koordinacijskim ljestvama, koje su na podu. Nakon toga, obično preskačemo švedske sanduke, učimo kako najbolje svladati protivnika, kako pravilno voditi loptu i zabiti gol. Onda nas trener podijeli u dvije grupe, stavljamo markirne dresove kako bismo se mogli razlikovati, i igra počinje.

7. Što vam se na treningu naviše sviđa, a što najmanje? 
Silvo Franić Kukina: Meni se najviše sviđa sama igra, a najmanje preskakivanje švedskog sanduka.

8. Biste li nešto htjeli promijeniti?
Mateo Vrban: Bilo bi izvrsno da imamo trening svaki dan te da putujemo na utakmice svaki tjedan u druge gradove, pa i izvan Hrvatske.

9. Protiv koga ste sve do sada igrali?
Stjepan Knezović: Protiv Benkovca, Zadra, Senja, Ogulina, Brinja, Arbanasa, Crikvenice, Matulja, Sesveta…

10. Ističe li se netko posebno iz grupe?
Ante Rupčić: Ja bih izdvojio Mateja Suknaića, Josipa Starčevića, Stjepana Knezovića, Petra Butorca, Josipa Novačevića i Leona Kneževića.              

     Novinarska grupa