Seniori će u sezonu 2020./2021. ući s određenim promjenama.

Ulaskom u 2. ligu uprava kluba je u samo nekoliko dana odradila lavovski dio posla.

Brojni sastanci uprave, sastanci vodećih ljudi kluba s domaćim igračima koji će sačinjavati seniorsku ekipu, veliki broj telefonskih razgovora s dosadašnjim pojačanjima i eventualnim novim igračima s kojima bi ekipa bila što konkurentnija i uspješnija u društvu drugoligaša, razgovori oko trenerske pozicije i brojni drugi problemi i situacije rješavani su u svega dva do tri dana, a sve je to trebalo uklopiti i u nama težu i nadasve nesigurnu financijsku situaciju prouzrokovanu virusom COVID-19.

Uzevši u obzir potrebe koje klub ima na svim razinama i osluškujući “bilo” epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu bili smo primorani zahvaliti se na radu treneru Darku Jeličiću, treneru koji je tijekom sezone 2019./2020. svojom požrtvovnošću, znanjem i besprijekornom ljubavi prema rukometu zaista bio primjer svim igračima, doveo ekipu na 1. mjesto, te ju naposlijetku i uveo u 2.HRL zapad.

Ovim se putem još jednom zahvaljujemo treneru Jeličiću na svom doprinosu našem klubu, a dalje idemo u nadi da ćemo u budućnosti ponovno surađivati.

 

Odlučeno je da će na upražnjeno mjesto doći jedan od osam domaćih licenciranih trenera, a veliku odgovornost i priliku dobio je Mate Pavelić koji će uz trenersku obvezu pomagati ekipi i kao igrač.

Mate Pavelić, rođen u Gospiću 20. rujna 1990. godine, dijete je našega kluba. Boje Rukometnog kluba “Gospić” branio je u gotovo cijeloj svojoj karijeri, a prve rukometne korake napravio je još 12. siječnja 1998. godine kada je kao dijete s nenavršenih 8 godina postao našim članom.

Tijekom niza godina Mate je postao neizostavni kotačić seniorske ekipe, pouzdani igrač i gotovo nepogrješivi strijelac. Njegov interes za trenerskim pozivom vrlo brzo se realizirao završavanjem trenerske škole čime je postao licencirani rukometni trener.

Vjerujemo da će Mate odraditi odličan posao i da će svoje bogato znanje i entuzijazam prema rukometu uspjeti prenijeti i na seniorsku ekipu.

Mati želimo svu sreću u radu i što bolje rezultate.