Unatoč ispunjenim ciljevima javlja se prostor za objektivno nezadovoljstvo!!!

 

U sezonu smo uššli s novim trenerom Vanjom Antićem, s nikad mlađom ekipom sastavljenom od 15 kadeta (`96.godište), 4 mlađa kadeta (`98. godište) i 15 seniora što je ukupno brojalo 34 igrača. Imali smo i dva “stranca”, Aleksandra Antića i Ivana ŠŠpehara koji su nam, nažalost bez mogućnosti treniranja, bili velika pomoć u odigravanju utakmica. Zacrtali smo si nekoliko ciljeva a to su da smo ozbiljnim treninzima pokuššali stvarati ekipu za nadolazeće godine gdje je dolazilo i do prirodne selekcije tj. odustajanja igrača koji se nisu tako ozbiljno vidjeli u rukometu.  Rezultatski cilj je bio ostati u ligi, budući je osnovana 4. HRL zapad, za što smo po nekim računicama trebali osvojiti 10 bodova. Cilju rezultata morali smo priljučiti i cilj napretka svih igrača ekipe što je bilo jako tešško budući je imperativ bio skupljanje ššto višše bodova i bijeg s dna ljestvice. Treninzi su počeli početkom 8. mjeseca 2012. godine i bili iznimno posjećeni te se na njima od početka sezone radilo vrlo dobro.

U pripremnom periodu smo odigrali dvije prijateljske utakmice protiv RK Ogulin te upisali domaći i gostujući poraz 32:40 i 32:39.

Iako smo u sezonu krenuli s dva poraza, u 1. kolu smo doma nesretno izgubili protiv, na kraju trećeplasirane ekipe lige, RK Pećine, da bi u 2. kolu uvjerljivo izgubili utakmicu koju smo igrali na vanjskom asfaltiranom terenu u Kanfanaru.
Slijede dvije odlične utakmice u kojoj smo najprije tijesno ali apsolutno zaslužženo ostvarili pobjedu protiv RK Mornar, da bi tu domaću pobjedu idući vikend propustili potvrditi u gostima protiv RK Selce koju smo, unatoč odličnoj igri u prvom dijelu i vodstva do 50. minute utakmice, izgubili 27:25. Slijedi domaća tijesna domaća pobjeda protiv ekipe Vinodola gdje smo takodjer vodili cijeli susret, te poraz u Novigradu u odličnoj utakmici rezultatom 28:24.
Slijedila su dva uzastopna poraza protiv dvije najače ekipe lige. Domaći poraz od samo 2 razlike protiv ekipe Poreč II te visoki gostujući protiv RK Kvarner Kostrena.
U 10. kolu se dogodio kiks protiv ekipe Buzet II koju smo morali pobijediti no košštao nas je izostanak Radakovića te utakmica završava 34:34.
Dolaze nam i dvije vezane pobjede, prva u gostima protiv RU Mladi Rudar 25:21 i doma protiv RK Buje `53 30:21. Posljednju utakmicu prvog dijela lige igrali smo u Puli protiv Arene i izgubili rezultatom 35:28.

Drugi dio započinjemo porazom 37:25 u Rijeci protiv RK Pećine te u Gospiću 20:29 protiv RK Kanfanar u kojoj je gostujući golman imao “svoj dan”. Slijedi odlična utakmica protiv Mornara u kojoj stižemo početnih 6:0 domaćina te na krilima mladog Ivana Jelića (11 golova) prelazimo u vodstvo 18:16 da bi nam Pavelić u zadnjoj sekundi donio neriješšen rezultat 28:28.
U 17. kolu ostvarujemo +15 pobjedu nad ekipom Selca (43:28) te idući vikend opet padamo u završšnici budući nakon 57. minuta vodstva i po 5 razlike gubimo 39:37, Nakon poraza od Novigrada i Poreča II slijedila su dva tjedna pauze te gostovanje u Buzetu i najloššija utakmica sezone, poraz 36:20. U 24. kolu su nam doššli Labinjani koje pobjeđujemo 33:24, a umjesto jošš jedne gostujuće pobjede u Buje dolazimo u veoma zakinutom sastavu i vraćamo se u Gospić porazom 32:29.
Posljedna utakmica sezone igrala se u Gospiću protiv ekipe Arena Jadrigrad koju pobjeđujemo 32:26.

U 23 utakmice ostvarili smo 8 pobjeda, 2 nerješšena rezultata i 13 poraza, te osvojili 18 bodova. Gol razlika je -79 (651:730). Prosječno smo davali 28,3 g/ut, a primali 31,7 g/ut.
Uz malo višše sreće ali prije svega mobilizacije objektivno smo mogli puno višše tj. osvojiti još 6-7 bodova te zauzeti odlično 6 mjesto na ljestvici.

Tijekom sezone smo imali puno uspona i padova no ciljevi su ispunjeni. Stvorila se okosnica ekipe koja sada broji 20-ak igrača koji su spremni na ozbiljan rad, ostvareni rezultati su nas doveli do 9. mjesta od 13 klubova, a vidljiv je i velik napredak na igračima individualno ali i ekipi kolektivno.

Zahvaljujemo se svima koji su nas bodrili i pomagali nam tijekom ove sezone.

Statistika sezone: rk-gospic.hr/12-13 statistika – najbolji strijelci.doc