Je li se sreća vratila na našu stranu?

Dva minimalna poraza s jednim pogotkom razlike, jedan na gostujućem, jedan na domaćem terenu, malo su poljuljali atmosferu ekipe, no sve je promijenila domaća utakmica 6. kola (subota, 6.11.2021. ) i pobjeda protiv RK Rovinj.

Sastav je bio kraći za Suknaića i Kovačevića (bolest), ali i puno jači budući su se od bolesti i ozljede vratili Sakić i Bilić.

Izjednačeni ulazak u utakmicu i rezultat 3:3 pokazivao je semafor do 7. minute kada pogotcima Sakića, Markića, Udiljka, Antića i Petrovića radimo 5:0 seriju (8:3) kojoj je veliki obol dao i raspoloženi Žugaj na golu.

Nastavili smo s vrlo dobrim minutama tijekom prvog poluvremena, a Dželalija i Markić poentiraju za +6 (13:7) u završnici prvih 30 minuta. Ipak, gosti do odmora smanjuju na 15:12.

Izravni crveni karton dodijelili su suci Markiću u posljednjoj sekundi prvoga dijela budući su pokušaj šuta i pogodak u predio glave protivničkog obrambenog igrača okarakterizirali kao namjeru.

Poremetila nas je navedena kazna budući je ekipa u početak nastavka ušla s igračem manje, a gosti izjednačili na 17:17. Veoma brzo su igrači izašli iz krize, odradili nekoliko odličnih obrana koje su u pogotke pretvorili Sakić, Jelić, Dželalija, Udiljak i Petrović čime smo se ponovno odvojili na +5 (23:18).

Pokušali su gosti rezultat preokrenuti dubljom obranom u kojoj su izdvojili Petrovića i Dželaliju, no odličnu utakmicu igrao je i Jelić koji je s 3 pogotka u 3 minute zadržao svoju ekipu u prednosti (26:21), a Seferagić, Petrović i Dželaija ju zadržali (29:24).

Nisu se igrači Rovinja predavali, uspjeli su u 58. minuti smanjiti na 29:27, no Dželalija odličnom obrambenom reakcijom realizira protunapad, donosi nam pobjedu 31:27 i nova dva boda.

 

RK GOSPIĆ – RK ROVINJ 31:27 (15:12) – Petrović (7), Dželalija (6), Jelić (6), Markić (5), Sakić (3), Udiljak (2), Seferagić (1), Antić (1)