Drugu godinu zaredom u Gospiću je organiziran kvalifikacijski turnir u rukometu.

Plazma Sportske igre mladih u rukometu drugu su se godinu zaredom vratile u Ličko-senjsku županiju i Gospić, što je novi uspjeh za naš grad, klub i rukometaše.

HEP rukometni turnir Sportskih igara mladih u konkurenciji dječaka i djevojčica 2006. godišta i mlađih održao se na vanjskim terenima ispred Gradske sportske dvorane u Gospiću u subotu, 29.5.2021. godine, i pretvorio Gospić u središnje mjesto amaterskog rukometa u Hrvatskoj.

U konkurenciji dječaka natjecalo se 6, u konkurenciji djevojčica 5 ekipa, a nakon kvalifikacijskih utakmica dobili smo sudionike finala u obje konkurencije.

Kod dječaka su se u finalu srele ekipe Ličani i Vatreni Gospić, dok su kod djevojčica finalne utakmice izborile Kraljice šoka i Fenomeni.

Ličani kod dječaka i Kraljice šoka kod djevojčica pokazale su se kao uvjerljivo najjače ekipe, pa su tako visokim pobjedama (16:6 i 13:4) došle do plasmana na završnicu koja će se tijekom ljeta 2021. godine održati u Splitu.

 

 

Inače, Plazma Sportske igre mladih je sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade, a u 2021. godini se održava po 25. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 25 godina Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 2.000.000 djece i mladih.