U Gospiću su se nakon dugog niza godina održale Sportske igre mladih u rukometu.

Plazma Sportske igre mladih u rukometu su se nakon desetak godina vratile Ličko-senjsku županiju i Gospić, što je velika vijest za naš grad, klub i rukometaše.

Hep rukometni turnir Sportskih igara mladih u konkurenciji dječaka i djevojčica 2006. godišta i mlađih održao se u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću u nedjelju, 23.2.2020. godine, i pretvorio je Gospić u središnje mjesto amaterskog rukometa u Hrvatskoj, a osim rukometaša i rukometašica iz Gospića okupio je i one iz Slunja, Biograda i Ogulina.

Nakon napetih kvalifikacijskih utakmica dobili smo sudionike finala u obje konkurencije.

Kod dječaka su se u finalu srele ekipe Ličani i Nezgodni po život, dok su kod djevojčica finalne utakmice izborile ekipe Biograda i Ogulina.

Ličani kod dječaka i Biograd kod djevojčica su se pokazali uvjerljivo najjačim ekipama pa su tako uvjerljivim pobjedama (19:3 i 17:8) došle do plasmana na završnicu koja će se u kolovozu 2020. godine održati u Splitu.

Inače, Plazma Sportske igre mladih je sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade, a u 2020. godini se održava po 24. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U protekle 24 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 1.700.000 djece i mladih.