Drugo kolo, prva utakmica, 2 boda i “loš” početak sezone!!!!!




Nakon dužeg izbivanja sa dužim i sadržajnijim vijestima vraćamo se starim navikama i novoj sezoni.

U pripremi za natjecateljsku godinu 2010/2011 bilo je razgovora o kadru igrača sa kojim će se ući u novu borbu za 1. mjesto i ulazak u 2. ligu. Većina ekipe je ostala ista, dok je ispisnicu zatražio Danko Drmić (Rk Ðakovo), dok se  Kvesić, Gadžić i Leček ne nalaze u planovima trenera Ivana Sorića. Novčani problemi Rk Bedekovčine uvelike su nam pomogli buduću su isti klub igrači napustili preko noći te su trojica pojačala naše redove, lijevo krilo Marijan Žižić, te braća Ante i Ivan Mihić na pozicijama srednjeg vanjskog i kružnog napadača.
Pripreme su počele 23.8.2010. godine, mjesec dana prije početka prvoga kola. Jesu li pripreme bile dobre, dovoljno opsežne i kvalitetne vidjet će se kada počnu jače službene utakmice. Zbog kratkog trajanja priprema odigrali smo dvije prijateljske utakmice. Prvu u Gospiću protiv Rk Arbanasa – Zadar (30:23), a zatim u gostima protiv Rk Crikvenice (poluvrijeme cca X, kraj -10 – budući se rezultat nije precizno brojao).
Kako niti u jednoj utakmici nismo bili kompletni jedva smo čekali 1. kolo naredne sezone i prvu utakmicu u kompletnom sastavu.
Pošto je Rk Selce tražilo odgodu utakmice, te smo im izašli u susret, morali smo pričekati još tjedan dana kada je na rasporedu bila utakmica 2. kola u kojoj smo bili gosti Rk Novigrad u Bujama.

Rk Novigrad – Rk Gospić 27:38

U pripremi za utakmicu smo ponovo došli u probleme s kadrom igrača. Svadbe, pripreme za vjenčanja, krstitke, školske obveze, posao itd “osakatile” su naš kadar za navedenu utakmicu na koju smo na kraju došli sa 10 članova (9 igrača + 1 golman) od čega su dva mlađa kadeta Marijan Lulić i Klaudio Bašić (rođeni 1996. godine).  Osim njih 2 na spisku trenera su  još trojica talentiranih igrača iz istoga uzrasta Franjo Balen, Tomislav Jelinić i Dino Kovačević koji će polako početi stjecati iskustvo i u seniorskoj ekipi. Nedostajalo je tu nekoliko vrlo bitnih prvotimaca kao što su golman Marko Brkljačić, te igrači Marijan Jelić, Ante Mihić, Ivan Mihić, Tomislav Špehar, nije bilo ni mladih Mateja Udiljka, Mile Štimca, kao ni Darija Krpana, Bože Markovića i Marka Cage.
Unatoč problemima ostvarili smo uvjerljivu pobjedu sa  50% snage.

U utakmicu smo ušli hladno, nezagrijano i nezainteresirano te domaćini vode sve do 8:7 (1:0, 3:1, 4:2, 7:5, 8:6). No brzo nakon toga odigravamo nekoliko čvrstih obrana i ozbiljnih napada i odlazimo na poluvrijeme sa vodstvom od 12:17 (8:10, 10:14).
Drugo poluvrijeme bilo je samo odrađivanje posla. Naša prednost se povećala na 9 razlike, a uz malo ozbiljniji pristup mogla je bili i puno veća.

Najefikasniji su bili Pavelić sa 12, te Žižić sa 9 pogodaka, dok je na golu na trenutke bio raspoložen Došen sa 10-ak obrana. Kod domaćina su najraspoloženiji bili Savatović sa 13 i Matešković sa 6 postignutih golova.

U subotu, 9.10.2010. godine u Gradskoj-školskoj športskoj dvorani u 20 sati nam dolazi Rk Buzet II u kojoj bi napokon trebali biti kompletni i odigrati jednu pravu utakmicu, dok se u srijedu, 13.10.2010. godine u istoj dvorai u isto vrijeme igra odgođena utakmica 1. kola protiv Rk Selca.