Predstavu Šumastikus podržali smo s našim mladim rukometašima.

Bila je to predstava za djecu u organizaciji Pučkog Otvorenog Učilišta Gospić pod nazivom Šumastikus na koju se u srijedu, 24. lipnja 2020. godine, više od 100 mladih rukometaša nakon rukometnih prezentacija na Trgu Stjepana Radića održanih povodom Svjetskog dana Sporta pješice uputilo u novi Amfiteatar u šumi Jasikovac. Šuma je vrvila našim članovima, a jednoobrazno obučena djeca obojala su gledalište u plavo.

Svjetski dan sporta, na kojem smo sportskom dijelu prezentacije rukometa dodali i dozu kulture, bio je još jedan iznimno lijep rukometni dan i druženje naših najmlađih, te posljednji organizirani događaj za naše članova u sezoni 2019./2020.

 

Šumastikus je predstava o Rozi i Drašku. Ovo je priča od dva naizgled potpuna različita djeteta, odnosno karaktera.  Zajedno se nađu u šumi i ovise samo jedno o drugome. Ona ima mp3 player i rozi dvorac a on pravi šator, ona voli slušati slušati Taylor Swift a on voli slušati sove, ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko.

Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je Šuma Striborova, čini ovu predstavu magičnim mjestom naših protagonista a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za našu publiku.

Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mlađih uzrasta, u rasponu od 5 godina starosti do 14 godina starosti, o znanjima preživljavanja u prirodi, prednostima i manama tehnologije, te pravim prijateljstvom.

Šumastikus je autorski projekt nagrađivanih glumaca Sanje Milardović i Petra Cvirna.  Sanja i Petar imaju višegodišnje iskustvo igranja raznih predstava za dječje uzraste, igrali su i bili nagrađivani na najznačajnijim festivalima u zemlji i inozemstvu, te se oboje bave i pedagoškim radom s djecom. Sanja je redovna suradnica etablirane radionice glumice Darije Lorenci Flatz, 4 Sobe, a Petar je koautor priručnika za rad sa djecom predškolske i školske dobi, a oboje su suradnici projekta „Ruksak pun kulture“, Ministarstva Kulture RH.