Udruga “Pčelice” i Studentski zbor Gacke organizirali su kreativnu radionicu (tema Uskrs) te na taj način pokazali svoje veliko srce i želju za pomaganjem. Na radionici se okupilo 30-ak osoba željnih kreativnog rada, opuštajuće, a u isto vrijeme radne atmosfere i druženja. U toplom okruženju sudjelovalo je i 11 članova našeg kluba. Zanima vas kako je bilo?

GALERIJA SLIKA

 

Prenosimo s portala:

LIKACLUBBING: Prekrasno druženje Gospićkih “Pčelica” i Studentskog zbora Gacke

Prošle subote, 12.04. u 15 sati u prostorijama  Kulturno-informativnog  centra grada Gospića održana je kreativna radionica s temom Uskrsa. Udruga Pčelice, pod vodstvom Višnje Grgurić, i Studentski Zbor Gacke pod predsjedanjem Brune Ćutića, udružili su snage te djeci uljepšali kišno popodne.  Studenti su pripremili zanimljiv crtić koji je zainteresirao djecu za sudjelovanje u aktivnostima koje su kasnije slijedile. Gledali su se uskrsni crtići o bojanju jaja, ali i oni hrvatske produkcije kao Baltazar i slično. Osim toga izrađivali su se uskrsni ukrasi, djeca su ostavljala otiske kako bi imali i uspomenu na ovo lijepo druženje. Roditelji su također sudjelovali sa pomaganjem, a bilo je i onih koji su se zabavili bojankama.

Rukometni Klub Gospić također se pridružio ovoj akciji i sa svojih desetak članova dodatno uljepšao druženje studenata i djece.

Studentski Zbor Gacke ovom akcijom prošao je suradnju sa svim dobnim skupinama, od dječje do one najstarije generacije. Isto tako naglašavaju da ne rade razliku između različitih krajeva u županiji, Gospića i Otočca, jer su potrebe za druženje i pozitivne društvene stvari svugdje jednake. Sama činjenica kako se Studentski Zbor Gacke još jednom “otisnuo” na gospićko područje govori o širini koju studenti Ličko-senjske županije posjeduju, što se i ne bi moglo reći za neke društvene skupine.

Radionica  se sastojala od tri kreativna kutka.  Prvi kutak je bio rezerviran za bojenje raznih veselih Uskrsnih motiva, drugi za bojenje pisanica i treći za izrezivanje i lijepljenje oblika iz kolaž papira.

Radionica je trajala sat i pol vremena. Atmosfera je bila vesela. Neki manje zainteresirani za bojenje igrali su se balonima i gledali Baltazara. Dok su ga mališani gledali s zanimanjem odrasle je crtić vratio u dane djetinjstva.

Nakon radionice iz riječi studenata dalo se zaključiti kako će se ova suradnja nastaviti.