Nadamo se da će se ideje u konačnici provesti u djelo.

Godine napornog i kvalitetnog rada u Rukometnom klubu “Gospić” svake godine sve više dolaze na naplatu. Odlični rezultati naših najmlađih na rukometnom terenu, te cijele organizacije kluba i želje za napredovanjem u svim segmentima prepoznati su i od onih najvećih i najuspješnijih klubova koji čine samu vršku rukometa u Hrvatskoj.

Ovoga se puta radi o ženskom sportu, sportu za djevojčice, odnosno rukometu za ljepši spol koji u našem klubu svakodnevno pokazuje i dokazuje da naše članice izvan terena mogu biti nježne djevojčice, a na terenu prave lavice.

Rukometni klub Lokomotiva Zagreb, jedan od dva, kroz dugi niz godina, najuspješnija ženska rukometna kluba u Hrvatskoj na čelu s trenerom i izbornikom hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenadom Šoštarićem primijetio je izuzetne uspjehe i organizaciju što je dovelo do kontakta dvaju klubova iz kojeg se rodila ideja o jednoj, nadamo se, velikoj rukometnoj priči za ženski rukomet u klubu i Gospiću.

Predstavnici RK Lokomotiva Zagreb i Zagrebačkog rukometnog saveza Marko Bubalo, Vedran Krkač i proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Zvonimir Bilić stigli su u srijedu, 15. prosinca 2021. godine, u Gospić kako bi odradili radni sastanak na kojem su ih u kabinetu župana Ličko-senjskog Ernesta Petryja dočekali spomenuti župan, te predsjednik i tajnik našega kluba, Tomislav Rukavina i Vanja Antić.

Naglasak je stavljen na višegodišnju sportsku suradnju dvaju klubova s ciljem profiliranja igračica mlađih uzrasta u nadolazećem razdoblju i otvaranju puta našim mladim i talentiranim rukometašicama prema prvoligaškom i europskom rukometu.

Ujedno je usaglašena i zajednička suradnja na pojedinim projektima koji bi se financirali iz EU fondova, a za cilj bi imali dodatni razvoj ženske populacije pri Rukometnom klubu “Gospić”, kao i utjecaj na obrazovanje i zadržavanje mladih na području Gospića.