Pravu, mušku, sigurnu i čvrstu utakmicu odigrala je seniorska rukometna ekipa Gospića u Splitu gdje se u nedjelju, 13. ožujka 2022. godine, u  okviru 15. kola 1. HRL jug suprotstavila odličnoj trećeplasiranoj ekipi BM 07.

Trener Antić za ovu utakmicu nije mogao računati na Seferagića (bolest), dok je ekipa već navikla igrati bez ranije ozlijeđenih i bolesnih Udiljaka, Čovića, Verzona i Marasa. Unatoč izostancima roster igrača je i dalje veoma kvalitetan i širok što je potvrdila domaća utakmica i pobjeda protiv MRK Kozala, te ova odlična gostujuća predstava u protiv ekipe BM 07 koja je donijela jako vrijedan bod.

Ulazak u utakmicu nije bio najbolji, no nakon zaostatka 4:1 Gospićani uspjevaju ući u ritam, te do 10. minute pogotcima Sakića, Dželalije i Markića smanjiti na 5:4. Ponovno su se domaćini odvojili na +3 (7:4) i do 21. minute susreta zadržavali prednost od 2 do 3 pogotka. Nekoliko dobro odrađenih obrana kojima je podršku dao i vratar Nekić, napadački su realizirali Sakić i Markić za -1 (10:9), da bi Matulović u 23. poravnao na 11:11.

Kvalitetni domaćini predvođeni proslavljenim bivšim članom Hrvatske rukometne reprezentacije Petrom Metličićem ipak su do poluvremena povisili na +2 (15:13).

Ušli su gosti iz Gospića u crnu rupu između 32. i 39. minute utakmice što je povećalo zaostatak na -5 (21:17). Još jedan val odlične obrane krenuo je u 40. i završio u 60. minuti. Za samo 6 postignutih pogodaka u spomenutom periodu u prvom je redu zaslužna veoma pokretljiva, čvrsta i momčadska obrana na čelu s vratarom Nekićem koji je drugu utakmicu za redom u završnici bio gotovo neprelazna prepreka protivničkim igračima.

Serijom 3:0 pogotcima Dželalije i Petrovića gospićki su rukometaši smanjili na minimalnih 22:21 i održavali priključak do 5 minuta prije kraja kada Petrović novim pogotkom poravnava na 26:26.

Uslijedila su dva uzastopna momčadska predaha nakon kojih domaći vratar fantastičnom obranom zaustavlja Markićev pokušaj koji bi Gospićane doveo u vodstvo. Protivnički Pavela zabija za 27:26, no Petrović poravnava na 27:27. Sigurna obrana 40 sekundi do kraja utakmice osigurava napad za pobjedu, ali dosuđenim kretanjem kružnom napadaču proz prostor rukometaši Gospića ostaju bez prilike za pobjednički šut što je utakmicu usmjerilo prema neodlučenom ishodu.

RK BM 07 – RK GOSPIĆ 27:27 (15:13) – Markić (10), Dželalija (6), Sakić (4), Petrović (3), Cvjetković (1), Jelić (1), Matulović (1), Kovačević (1)