Svake godine pred kraj rukometne sezone rukometaši i rukometašice Rukometnog kluba „Gospić“ s članovima svojih grupa u Gospiću, Udbini, Korenici i Otočcu obilježavaju Svjetski dan sporta.

Pokaznim treninzima i odigravanjem utakmica, 9 grupa rukometaša i rukometašica, njih gotovo 200 na gospićkom je središnjem trgu u ponedjeljak, 17. lipnja 2024. godine, prezentiralo svoj omiljeni sport.

Članovima rukometnih grupa Udbine spomenutog su se ponedjeljka, na školskom igralištu, u zajedničkom treningu, štafetnim igrama i odigravanjem utakmica, priključili i roditelji te su uz već spomenuti Svjetski dan sporta obilježili i Međunarodni dan obitelji. Obilje smijeha, zabave i odlične atmosfere nije nedostajalo, a to je pokazatelj kako su dječaci i djevojčice te njihovi roditelji u Udbini istinski zaljubljenici u rukomet.

Rukometaši i rukometašice u Korenici istoga su se dana okupili i kraj sezone zaključili zajedničkim treningom s roditeljima te u obilježavanje Svjetskog dana sporta uključili druženje sa svojom obiteljima. Veliki odaziv na ovo veselo druženje pokazao je kako je u Korenici rukomet postao jedan od važnih dijelova društvenog i sportskog razvoja mjesta.

Rukometne grupe u Otočcu Svjetski su dan sporta obilježili u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. godine. Uz 50ak dječaka i djevojčica obilježavanju su se pridružili i roditelji koji su se okušali u vježbama koje su sastavni dio treninga njihovih rukometaša i rukometašica te tako prazniku sporta dodali i Međunarodni dan obitelji. Nakon zagrijavanja odigrali su utakmice koje su svima pružile odličnu zabavu.

U Gospiću, Udbini, Korenici i Otočcu prolaznici i svi prisutni su nakon zagrijavanja grupa mogli vidjeti kako se oni najmlađi natječu u brojnim štafetnim igrama i jednostavnijim vježbama, dok su starije grupe prikazivale nešto kompleksnije vježbe koordinacije, razna dodavanja, šutiranja, a sve je u konačnici dovelo do igranja rukometa.

Bila su ovo zabavna druženja, sportski dani i praznici rukometa koji će svima ostati u lijepom sjećanju.